mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Trgovina z orožjem: Zgaga in Šurc na okopih zaradi Kučana

Deli na:
Trgovina z orožjem: Zgaga in Šurc na okopih zaradi Kučana

Matej Šurc in Blaž Zgaga - Foto: Bobo

Nekdanji složni novinarski dvojec Matej Šurc in Blaž Zgaga se je očitno dokončno razšel, pri čemer prihaja celo do pranja umazanega perila v javnosti.

Izvor razhoda naj bi bilo nasprotovanje Šurca in Založbe Sanje, da bi se v zvezi s trgovino z orožjem osvetlila tudi vloga Milana Kučana.

»Zgagi je (Založba Sanje, op. p.) honorar tudi izplačala, ker je izsiljeval. Prej je še njihovo računovodkinjo Matejo Novšak fizično napadel. Obstajajo dokumentacija in priče.« To je pred desetimi dnevi na tviterju zapisal novinar RTV Slovenija Matej Šurc. K zapisu ga je spodbudil lastnik portala pozareport Bojan Požar, s katerim sta se tvitarjem na očeh prepirala zaradi nekaterih osebnih zadev.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o razpadu razvpitega novinarskega dvojca in kaj zdaj očitatat drug drugemu; kaj Zgaga in Šurc pravita o očitkih, da je prvi fizično napadel računovodkinjo; kako je novinarja na nek način združil Janez Janša; o vlogi Zgage v aferi Patria; o prvopodpisanem pod znamenito novinarsko peticijo 571; kak Zgaga  v članku leta 2014 jedra očitkov ni usmeril zoper Janšo, pač pa proti dolgoletnemu predsedniku države Milanu Kučanu; zakaj se je Šurc od Zgage »dokončno ogradil«; kaj o odnosu med avtorjema pravijo v Založbi Sanje; kako so se podporniki in apologeti Kučana spravili nad Zgago in založbo.