pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Trgovci z vplivom: Marjan Podobnik pravi, da pomaga ljudem v stiski

Deli na:
Trgovci z vplivom: Marjan Podobnik pravi, da pomaga ljudem v stiski

Foto: Bobo

Med prikrite lobiste naši viri štejejo Marjana Podobnika, nekdanjega predsednika SLS in podpredsednika Drnovškove vlade - Podobnik to zanika, češ da ni nikoli delal kot lobist, niti ne drži, da bi delal za Matjaža Gantarja in njegovo KD Group.

Zaradi znanstev z veseljem komu kaj pomaga, posebno ljudem v stiski. Lobira za upoštevanje zdrave kmečke pameti v vladi, v parlamentu in na drugih mestih odločanja, ob vsakem pogovoru, posvetu, kjer se ponudi možnost.

»Žal moja uspešnost pri tem ni najbolj spodbudna.« Njegovo podjetje Martanel za svetovanje, storitve in zastopanje ima v zadnjih letih od 23 do 38 tisoč evrov letnih prihodkov, dobička na letni ravni od tisoč do dva tisoč evrov.

Že 15 let posluje predvsem v Srbiji, kjer sklepa nepremičninske posle in posle s področja prehranskih zadev. Doma prek Martanela pomaga študentom in dijakom, ki se usmerjajo v trg doma pridelane hrane, projekt vodi kot zunanji sodelavec Visoke šole za upravljanje podeželja Grm iz Novega mesta.

Direktor Centra Grm Novo mesto, pod katerega sodi tudi ta visoka šola, je nekdanji predsednik državnega zbora Tone Hrovat, vplivni član SLS.

 

OBVESTILO
Nocoj, v torek, 26.7. ob 23 10 bo na TV SLO 1 predvajan pogovor, ki sem ga pred nekaj tedni imel z Jožetom Možino za oddajo Pričevalci. Čeprav ne vem, kateri deli iz dolgega pogovora bodo objavljeni in kateri ne, verjamem, da bo  pogovor odprl marsikatero zanimivo temo.
Pomemben poudarek intervjuja je na načinu in vsebini delovanja vzporedne države oziroma omrežja, ki mimo legalno izvoljenih oblasti drži v rokah  ključne vzvode odločanja v Sloveniji. Osebno to dejstvo jemljem kot glavni problem Slovenije po osamosvojitvi in kot temeljni razlog, da je toliko ljudi razočaranih zaradi neuresničenih pričakovanj, ki s(m)o jih imeli ob osamosvojitvi.
V upanju, da bo  pogovor odstrl kakšno tančico in pripomogel k širšim in poglobljenim razpravam o tej tematiki, vas vabim k ogledu.
Lep pozdrav,
Marjan Podobnik

 

VEČ O TRGOVCIH Z VPLIVOM V TISKANI IZDAJI REPORTERJA, KI JE NA VOLJO PRI PRODAJALCIH ČASOPISOV

Foto: Bobo