Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tresla se je gora - rodil se je Reporter

Deli na:

Odkritje revije Reporter Danes sem dozivel zelo pozitivno presenecenje ob odkritju spletne strani revije Reporter. Najprej bi izpostavil tehnisko resitev dostopa do arhiva izdaj. Zelo uporabnisko prijazno branje internetne izdaje. Dostopa do tiskane izdaje nimam - zal se v trafikah v tujini Reporterne prodaja. 

Odkritje revije Reporter

 

Danes sem dozivel zelo pozitivno presenecenje ob odkritju spletne strani revije Reporter.

Najprej bi izpostavil tehnisko resitev dostopa do arhiva izdaj. Zelo uporabnisko prijazno branje internetne izdaje. Dostopa do tiskane izdaje nimam - zal se v trafikah v tujini Reporterne prodaja. 

Naslednje kar me je pritegnilo so clanki, vsebina. Moram priznat, da se kar obiskujem spletne strani slovenskih medijev. Glede tiskanih medijev (v internetni izdaji) se v veliki vecini omejim na citanje naslova ali nekaj zacetnih vrstic. Dlje ne gre. Sami dolgcajt ali pa prazno besedicenje. V Reporterju pa sem nasel kar nekaj clankov, ki seveda zame, objektivno predstavijo problematiko, ki me zanima. Primer je clanek z dr. Sustarsicem. Upam, da bo tematike, ki obravnava vprasanje razvoja slovenske druzbe se vec. Predvsem s stalisca posodobitve ekonomski in davcnih modelov. Ta tematika je po propadli EDS reformi praktnicno izginila iz slovenskega medijskega prostora. Kot, da bi vsi potisnili glavo v pesek in se hoteli skriti pred realnostjo. 

 Torej, gospod Šurla in ostali, vse pohvale za osvezitev slovenskega medijskega prostora. Nad slovenskimi novinarji sem izgubil upanje. No, o njih sem zacenjal dobivat negativno mnenje. Povprecnemu in povrsnemu opazovalcu slovenskih medijev niso prevec zanimive novinarske zdrahe in cehovsko prepiranje. Odtavitvev g. Šurla sem videl kot povelicevanje novinarske vloge v druzbi. Kot otrosko cepetanje z nogami in smiljenje samemu sebi. Ob listanju Reporterja sem to mnenje hitro spremenil. Hey, fantje verjetno niso mogli delat. Srali so jim po glavi - poenostavljeno receno.

Mislim, da o uspehu Reporterja ne gre dvomiti. Bralci smo pogresali ravno to. No, verjetno ne vsi. Nekateri bi sigurno raje videli slovenijo brez Reporterja.