Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tragedija pri Vrtovinu: 40-letnik z avtom naravnost v tovornjak

Deli na:
Tragedija pri Vrtovinu: 40-letnik z avtom naravnost v tovornjak

Foto: Bobo

V ponedeljkovih večernih urah se je na hitri cesti zunaj naselja Vrtovin zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne smeri vožnje.

Udeleženi sta bili dve osebni in dve tovorni vozili. Zaradi poškodb je na kraju umrl 40-letni voznik osebnega avtomobila, na vozilih pa je nastala materialna škoda, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

40-letni voznik osebnega avtomobila je na odseku hitre ceste iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini, kjer je promet zaradi vzdrževalnih del oz. delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno, nepravilno zapeljal neposredno pred tovorno vozilo, s katerim se je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik in vanj čelno trčil.

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom trčilo še v betonsko začasno varnostno ograjo, osebno vozilo 40-letnega voznika pa je vrtelo ob boku tovornega vozila in nato trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37-letna voznica.


Za voznico je pripeljalo še eno tovorno vozilo, ki je zapeljalo skrajno desno in se tako izognilo trčenju z osebnim avtomobilom 40-letnega voznika. Pri tem pa je s tovornim vozilom trčil v zadnji del osebnega avtomobila 37-letne voznice.

Vozilo 40-letnega povzročitelja se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu in je v prometni nesreči podlegel poškodbam. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem inštitutu za sodno medicino.

Zaradi prometne nesreče je bil promet na omenjenem odseku hitre zaprt za ves promet v obe smeri med 22.35 in 3.20 in preusmerjen na regionalno cesto. Novogoriški prometni policisti bodo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici podali poročilo o prometni nesreči.

Za posledicami prometnih nesreč je na cestah na območju novogoriške policijske uprave v letu 2017 umrlo sedem oseb, so še sporočili.