Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilstvo umaknilo obtožni predlog zoper Leljaka v zadevi udbovski svinčnik

Deli na:
Tožilstvo umaknilo obtožni predlog zoper Leljaka v zadevi udbovski svinčnik

Foto: Bobo

Okrajno sodišče v Ljubljani je Romana Leljaka obvestilo, da je državno tožilstvo umaknilo obtožni predlog zoper njega zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč po 1. odstavku 309. člena KZ RS, zato ne bo več novega sojenja. Obvestilo je Leljak objavil na tviterju, v izjavi za Reporter pa je povedal, da je ta država res nora, če se je šele v sodnem postopku izkazalo, da ni kriv, namesto da bi zadevo že prej zavrnili.

Tožilstvo je Leljaka preganjalo zaradi udbovskega svinčnika z nevarnim sredstvom, ki ga je med svojim predavanjem pokazal na seji komisije za nadzor na obveščevalnih služb 18. marca lani. Eden od policistov v parlamentu je naredil paniko in svinčnik zasegel, nato o tem obvestil policijo, po strokovnem pregledu in ugotovitvi, da svinčnik ni nevaren, pa je tožilka Mateja Gregorčič Leljaka obtožila, da je zavestno strašil navzoče.

Toda prejšnji teden je predsednik komisije Branko Grims na pričanju zatrdil, da se zaradi Leljakovega svinčnika ni počutil ogroženega in da ves ta cirkus ni bil potreben, podobno so v posebni pisni izjavi zatrdili tudi takrat navzoči člani komisije. Tožilstvu tako ni preostalo drugega, kot da obtožni predlog umakne, sicer bi bila blamaža za slovensko pravosodje še večja.