benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Janša: Volitve so blizu in Murgle spet udarjajo z repom.

Deli na:
Janša: Volitve so blizu in Murgle spet udarjajo z repom.

Foto: Bobo

Predsednik SDS Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter odzval na poročanje več medijev, da je tožilstvo zoper njega vložilo tožbo za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja.

Očitke o 400 tisočakih nezakonitega premoženja je zanikal, dogajanju pa pripisal politično ozadje z navedbo, da so volitve blizu in Murgle spet udarjajo z repom.

Po njegovih navedbah je skrajni rok za vložitev tožbe potekel 14. aprila 2015, torej pred več kot dvema letoma.

Zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora med drugim namreč navaja, da lahko finančna preiskava traja največ eno leto, z odredbo pa se lahko podaljša za največ šest mesecev. Če tožilec sodišču v tem roku ne predlaga začasnega zavarovanja odvzema premoženja nezakonitega izvora oziroma ne vloži tožbe za odvzem takega premoženja, se finančna preiskava z odredbo ustavi.

Na specializiranem tožilstvu so potrdili, da so vložili tožbo "zoper eno fizično osebo zaradi odvzema premoženja nezakonitega izvora", a po podatkih Dela ni nikakršnega dvoma, da je toženi prav predsednik SDS.

Vložitev tožbe je posledica finančne preiskave, v kateri je tožilstvo preverjalo premoženje Janeza Janše in povezanih oseb: njegove žene Urške Bačovnik Janša, brata Rajka Janše in sestrične Janševe žene Nataše Pajenk, ki je kot bančnica skrbela za bančne posle družine Janša.