favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Torta Melania v prodaji podira vse rekorde

Deli na:
Torta Melania v prodaji podira vse rekorde

Torta Melania v rokah slaščičarke Franje Jazbec iz Slaščičarne Julija v Sevnici

Ob Dnevih odprtih vrat Sevnice, ki so bili ob koncu tega tedna, so v Slaščičarni Julija beležili rekorden obisk. Kako tudi ne, saj so ponudili prodajno uspešnico torto Melania. Kos torte stane tri evre.

»Spekli smo veliko tort, kljub temu se je zgodilo, da smo morali speči še nove, gostje pa so bili celo pripravljeni čakati nanje,« nam je povedala Nuša Vidmar, ki ima skupaj z možem Brunom v lasti Slaščičarno Julija že dvajset let.

Za svetovni glas o torti Melania je poskrbela štiričlanska novinarska ekipa ameriške NBC. Torto so ob prvem obisku predstavili v članku, ker pa se jim je zdela tako »trumpy,« kot so povedali lastnikoma, so jo po drugem obisku Sevnice predstavili še v televizijski reportaži. Odmevna medijska predstavitev zagotovo ne bi bila dovolj, če ne bi bila torta tudi okusna in predvsem lepa »na prvi pogled.«

V slaščičarni Julija, ki sta jo v preteklosti kot gosta občasno obiskovala Viktor in Amalija Knavs, starša prve dame ZDA, so pripravo torte melania skrbno in dolgo načrtovali. Zakonca Vidmar sta povedala, da so najprej pripravili torte s tremi različnimi nadevi in se nato odločili za najokusnejšega.

Pri oblikovanju torte so sodelovale domače slaščičarke ter lastnica Nuša Vidmar, pri izdelavi pa jih je vodila misel, da mora biti torta narejena v skladu z glamurjem prve dame. Torta je v belem, ker spominja na Belo hišo in barvo oblačil, ki so Melanii Trump najljubša. Torti so dodali ročno izdelane zlate okraske, kar naj bi spominjalo na dom Trumpovih v New Yorku.

Natančnega recepta za izdelavo torte ne želijo razkriti, kljub temu je Nuša Vidmar ljubiteljem priprav slaščic pripravljena povedati, da je nadev iz oreščkov, mandeljnov in orehov. Torta je prekrita z belim moussom iz belgijske bele čokolade.

Ali bo torta melania lahko ostala prodajna uspešnica, glede na to, da je znano, da sta imeni zakoncev Donalda in Melanie Trump zaščiteni kot blagovni znamki, še preden sta postala ameriški predsedniški par? V Sloveniji interese prve dame zastopa odvetniška pisarna Nataše Pirc Musar. Besedam, da v odvetniški pisarni budno spremljajo, kar se dogaja v zvezi z uporabo imena in podobe prve dame za poimenovanje različnih izdelkov, za zdaj ni sledilo kakšno konkretno dejanje.

Ko smo o tem povprašali zakonca Vidmar, sta nam povedala, da sta o morebitni prepovedi komercialne uporabe imena melania doslej izvedela le iz medijev. Prepričana sta, da v njunem primeru ne bi smelo biti nobenih posebnih težav, saj je bila skrbno načrtovana in lepo narejena torta narejena v čast Slovenki in prvi dami ZDA.