pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je »združba« v UKC Ljubljana

Deli na:
To je »združba« v UKC Ljubljana

Borut Miklavčič in Simon Vrhunec - Foto: Bobo

Anonimka razkriva mrežo povezav pri kadrovanju v UKC Ljubljana, pri čemer naj bi imela ključno vlogo »združba« Simona Vrhunca, Mete Vesel, Darje Hrast in Radomirja Vučkovića.

Nedavno je zakrožila anonimka o klientelističnih povezavah v UKC Ljubljana (tik pred kriminalističnimi preiskavami v povezavi s podkupovanjem za preskakovanje čakalnih vrst), v kateri je navedenih več zanimivih imen. Med drugimi tudi Mojca Pukšič Mihevc, ki naj bi bila med tistimi, ki so bili v UKC zaposleni na podlagi prijateljskih povezav z »znano združbo« vplivnežev nekdanjega generalnega direktorja Simona Vrhunca, Mete Vesel, Darje Hrast in Radomirja Vučkovića.

Mihevčeva je žena razvpitega odvetnika Damjana Mihevca, v UKC pa so jo leta 2006 zaposlili kot vodjo službe za poslovni razvoj in trženje. V anonimki piše, da so jo zaposlili zato, da ji »doma ni dolgčas«. Odvetnik Mihevc je bil nekdaj izredno vpliven v stranki Nova Slovenija, bil naj bi celo pretendent za predsednika, ko je stranko vodil Andrej Bajuk. Opravljal je funkcijo nadzornika v Zavarovalnici Triglav, ki je bila 43-odstotna lastnica firme Siteep, sporno naj bi bilo, da je Mihevc svetoval Siteepu. Povezovali so ga z gradbenim baronom Ivanom Zidarjem, blizu naj bi si bil tudi z Janezom Zemljaričem.

V anonimki pisec ali pisci »združbi« med prijateljskimi zaposlitvami očitajo tudi zaposlitev Janje Požun, nečakinje poslovnega direktorja Ginekološke klinike Petra Požuna, ki je poslovno vodenje te klinike prevzel z začetkom leta 2010. Pred tem je bil svetovalec uprave UKC za področje organizacije in razvoja logistike.

Kot so sporočili iz UKC, je Janja Požun v UKC zaposlena od marca 2010, zdaj je na delovnem mestu strokovne sodelavke VII/2, prej je v Kliničnem centru delala kot študentka. Požunovo so zaposlili dva meseca potem, ko je njen stric Peter Požun prevzel poslovno vodenje Ginekološke klinike (zdaj je vodja programskega odbora za zdravstvo pri stranki SMC).