stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je zdaj doletelo ljubosumnega morilca s Titove ceste

Deli na:
To je zdaj doletelo ljubosumnega morilca s Titove ceste

Foto: Gabrijel Toplak

Mariborčanu, osumljenemu sredinega strelskega obračuna v Mariboru, v katerem je umrl 52-letni moški, je preiskovalna sodnica danes odredila pripor.

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je za STA povedal, da je tožilstvo odreditev pripora predlagalo iz razloga begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Do tragičnega dogodka v Mariboru je prišlo v sredo popoldne, ko je po ugotovitvah kriminalistov 54-letni Mariborčan zaradi maščevanja iz ljubosumja načrtno pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune.

Pristopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je strelnim ranam podlegel, 57-letni voznik je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik na zadnjem sedežu, star 38 let, pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Napadalec se je po dejanju mirno predal policistom, zdaj pa se bo moral zagovarjati zaradi kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Sicer pa je bil osumljeni že maja lani obravnavan zaradi nasilja v družini, takrat pa so pri njem po opravljeni preiskavi stanovanja našli več kosov strelnega orožja.