stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je sodnica, ki je vehementno pljunila na sodni red in bila nesramna do fotografa

Deli na:
To je sodnica, ki je vehementno pljunila na sodni red in bila nesramna do fotografa

Foto: Profimedia

Nekateri sodniki res nimajo meja pri tem, ko se požvižgajo na pravni red, to je prejšnji petek izkusil tudi fotoreporter Primož Lavre.

Znova je naletel na sodnico, ki ne upošteva novega sodnega reda, do njega je bila tudi skrajno arogantna. Gre za razvpito Mojco Kocjančič, znano po tem, da je pred leti kazensko ovadila več novinarjev, češ da so jo razžalili s poročanjem o njenem sodniškem delu. Kocjančičeva je nekdanja žena pravosodnega ministra Aleša Zalarja, ki naj bi se zapletel v novo ljubezensko razmerje z nekdanjo avstrijsko pravosodno ministrico, še preden se je ločil.

V petek je imela sodnica glavno obravnavo v primeru obtoženca Nenada Đukića, že obsojenega za davčne goljufije. Našemu fotografu Primožu Lavretu je pred začetkom obravnave dejala, da mu ne bo dovolila priti v dvorano, saj pri Reporterju nenehno kršimo prepovedi sodnikov, da jih ne smemo fotografirati.

Prav ste prebrali: Kocjančičeva se dela, kot da določb sodnega reda, ki že skoraj dva meseca izrecno dovoljujejo fotografirati tudi sodnike, sploh ne pozna!? Ko ji je Lavre pojasnil, da ima dovoljenje vrhovnega sodišča, mu je zabrusila, naj ji ne skače v besedo. Kljub temu da se je fotograf identificiral s kar tremi novinarskimi izkaznicami (tudi z mednarodno), ni bila z nobeno zadovoljna. Uradno novinarsko izkaznico Reporterja je označila le za vizitko!? S svojim ravnanjem, pravi, ščiti sebe, na prošnjo fotografa za zaznamek o dogodku, je odvrnila, da bo vse v zapisniku.

Na sodnico, ki bi tako vehementno pljunila na sodni red ter bila hkrati ponižujoče nesramna do fotografa, še nismo naleteli. O dogodku smo obvestili novega predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča, ki bo lahko zelo hitro izkazal, ali držijo njegove besede o izobraževanju sodnikov. Kocjančičeva očitno potrebuje temeljito izobrazbo o sodnem redu, da ne govorimo o medosebnih odnosih.