zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je seksi poslovna sekretarka, ki naj bi prišla do službe na veleposlaništvu na sporen način

Deli na:
To je seksi poslovna sekretarka, ki naj bi prišla do službe na veleposlaništvu na sporen način

Poslovna sekretarka na slovenskem veleposlaništvu v Avstraliji Marina Krklec ima, kot pravijo naši viri, težave s sestavljanjem enostavnih dopisov.

Po besedah naših virov iz Avstralije je na slovenskem veleposlaništvu v Canberri prišla na sporen način do zaposlitve poslovna sekretarka Marina Krklec. Kot pravijo, na razpisu julija 2015, po katerem je bila med kandidati za to mesto izbrana Krklečeva, sploh ni bilo navedene potrebne stopnje izobrazbe za to delovno mesto, niti niso bile zahtevane izkušnje na primerljivih delovnih mestih.

Tako naj bi imela ta poslovna sekretarka težave že pri sestavljanju enostavnih dopisov. Prav tako menda v času zaposlitve sploh še ni imela dovoljenja za prebivanje v Avstraliji niti delovnega vizuma, na kar naj bi bila veleposlanica Helena Drnovšek Zorko (sestra nekdanjega predsednika Janeza Drnovška), ki je prevzela vodenje veleposlaništva oktobra 2015, tudi opozorjena.


Na strani starnow.com je nad bolj ali manj razgaljenimi fotografijami poslovne sekretarke zapisano, da gre za igralko, fotomodel in plesalko. Je odprta in pustolovska, natančno so popisane tudi njene telesne mere.

Na ministrstvu za zunanje zadeve pravijo, da je pogodbo o zaposlitvi z njo podpisala nekdanja začasna odpravnica poslov Jana Grilc, Krklečeva pa ima menda diplomo za poslovno sekretarko z nazivom »Diploma of Business Administration«. Z ministrstva za zunanje zadeve pod vodstvom ministra Karla Erjavca so razložili, da je »gospa Krklec opravila šestmesečni program za poslovne sekretarje, ki ga je uspešno zaključila 30. 11. 2012, s pridobljeno diplomo  "Diploma of Business Administration". Program je opravila na izobraževalni ustanovi Imagine Education Australia.«

V času zaposlitve je imela urejeno tako veljavno dovoljenje za bivanje v Avstraliji kot delovni vizum, tako trdijo, dokazila so na veleposlaništvu in MZZ. Dodali so, da je izpolnjevala vse pogoje za zaposlitev, pogodbo pa ima sklenjeno za določen čas do 31. avgusta letos (torej je dveletna).