nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Slovenija

Tiho naseljevanje: Kakšno opremo vlada kupuje za stanovanja migrantov

Deli na:
Tiho naseljevanje: Kakšno opremo vlada kupuje za stanovanja migrantov

Foto: Bobo

Nova oprema v stanovanjih za begunce: LCD-televizor, steklokeramični kuhalniki in sedeži iz usnja.

»Omara za pomivalno korito 90x84x58, dno omare vsebuje plastično zaščito proti izlivu vode, ohišje sestavljeno iz oplemenite iverice d. 18 mm, robljene vse  4 strani z ABS nalimkom 1mm, ličnice min. deb. 20 mm, oplemenitene z melaminsko folijo, vertikalno zaokrožene posforming rad. 2 mm, horizontalno robljeno z ABS 1 mm, vrata z mehkim zapiranjem (spone z zapiralno avtomatiko), kovinski ALU ročaj.« Ste razumeli? Kaj, za božjo voljo, je to?

Ne, to niso zahteve nekega naduteža, ampak zahteve direktorata za stvarno premoženje pri ministrstvu za javno upravo, kakšna naj bo omara za pomivalno korito v enem od 18 službenih (državnih) stanovanj v Sloveniji, kamor bodo (ali so že) naselili azilante. Posel opremljanja stanovanj za azilante je dobilo podjetje Lesnina MG Oprema, vrednost pa kar dobrih 103.000 evrov.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako država azilante po Sloveniji naseljuje zelo potihoma; o Eritrejcih v bližini vrtca; o naselitvi v državna stanovanja in kakšno opremo so dobili migranti; zakaj je v občinah zavladal preplah; kdo prosi za azil v Sloveniji in kdo ga dobi.