Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tiha podražitev! Iz žepov državljanov bodo potegnili dodaten denar za Pop TV

Deli na:
Tiha podražitev! Iz žepov državljanov bodo potegnili dodaten denar za Pop TV

Foto: Bobo

Telekom je s 1. marcem podražilo naročniške pakete za televizijo. Vzrok je dogovor med državnim podjetjem in zasebnim lastnikom PRO Plus, ki oddaja programe POP TV, Kanal A, Kino in Brio. Temu pravijo »spremenjeni pogoji na trgu«.

Če je od zasebnih operaterjev še razumljivo, da v svoje osnovne pakete vključijo programe PRO Plus in storitev podražijo, pa je za državo zelo nenavadno, da ljudem vsilijo programsko shemo komercialne televizije in storitev podražijo. Normalno bi bilo, da bi vsaj državno podjetje dalo ljudem možnost, da si sami izberejo programe, katere želijo gledati (in plačevati) in katere ne. Tako pa se je država očitno pridružila kartelnemu dogovoru operaterjev, ki bodo iz žepov državljanov potegnili dodaten denar.

Tudi podražitev so izvedli zelo na tiho. Z njo niso bili seznanjeni predvsem starejši, ki ne uporabljajo interneta in ki zelo težko berejo droben tisk na računih Telekoma. V državnem podjetju so se namreč v polemiki na družbenem omrežju Twitter branili, da so o podražitvi naročnike obvestili na spletni strani Telekoma in na januarskem računu za storitve. No, slednje obvestilo izgleda tako, da je na eni strani račun s položnico, da drugi pa na zadnji tretjini lista obvestilo o podražitvi. S tem, da to obvestilo izgleda kot oglas, kar je, milo rečeno, zavajanje, saj marsikdo ne bere oglasov.

Obvestilo je bilo naslednje: »Zaradi spremenjenih pogojev na trgu bomo 1. 3. 2017 spremenili cene fiksnih širokopasovnih paketov, ki vključujejo storitev televizije (SiOL TV in storitve televizije na drugih tehnologijah). Cene navedenih paketov se bodo povišale za 2 EUR mesečno, cene paketov Modri pa za 3 EUR mesečno. Cena kabelske televizije kot dodatka za naročnike paketov s samostojnim internetom, paketov s samostojno televizijo in poslovnih paketov se poviša na 9,90 EUR mesečno. Na 14 evrov mesečno se poviša cena naročnine na storitev Kabelsko distribucijske storitve I. Cene samostojne kabelske TV, naročnine na Kabelsko distribucijske storitve II. ter samostojne kabelske TV z univerzalno telefonijo se ne spremenijo. Cena kabelske TV kot dodatka za naročnike paketov Trio in paketov Modri se zniža na 6 EUR mesečno. Spremembe veljajo za storitve v omrežju Telekoma Slovenije in na odprtih širokopasovnih omrežjih - OŠO. Vse cene vključujejo DDV.«

Cerarjeva vlada je torej še enkrat več oropala državljane.