sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Telekom opozarja na nova lažna e-poštna sporočila

Deli na:
Telekom opozarja na nova lažna e-poštna sporočila

Foto: Reuters

Telekom Slovenije opozarja uporabnike njihove spletne pošte na lažna e-poštna sporočila, ki zahtevajo posredovanje uporabniškega imena in gesla.

Navedenih sporočil ne posreduje Telekom Slovenije, gre za zlorabo identitete blagovne znamke Telekom Slovenije, pojasnjujejo.

Lažna sporočila so napisana v slabi slovenščini, v njih pošiljatelj poziva uporabnika, da prebere pomembno obvestilo. To ga nato s povezavo preusmerja na lažno spletno stran za prijavo, ki zahteva posredovanje uporabniškega imena in gesla.

Čeprav je spletna stran, ki se pri tem uporabnikom odpre, vizualno podobna spletni strani za prijavo v e-pošto Telekoma Slovenije, je kar nekaj znakov, ki kažejo na to, da je stran lažna. Najočitnejši je ta, da se stran ne nahaja na pravem naslovu: https://prijava.siol.net/posta/.

V Telekomu uporabnikom svetujejo, naj na tovrstna sporočila ne odgovarjajo in naj ne sledijo povezavam, navedenih v sporočilih, predvsem pa nikakor komurkoli ne posredujejo osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel.

Ko takšne primere zaznajo, v Telekomu od upravljalcev platforme vedno zahtevajo, da sporno spletno stran nemudoma odstranijo. Za dodatne informacije in pomoč so uporabnikom na voljo na brezplačnih številkah 080 8000 in 041 700 700 ali prek e-naslova info@telekom.si.