Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Telekom izgubil 2,3-milijonsko tožbo proti Dremljevi upravi

Deli na:
Telekom izgubil 2,3-milijonsko tožbo proti Dremljevi upravi

Foto: Arhiv Reporterja

Telekom Slovenija je izgubil 2,3 milijona evrov vredno tožbo proti nekdanjima predsedniku in članu uprave Bojanu Dremlju in Dušanu Mitiču zaradi poslovanja v Makedoniji, je Telekom danes objavil na Seonetu.

Telekom, ki mora toženima strankama in stranskim intervenientom zdaj povrniti pravdne stroške, je bil v sodbo, ki jo je ljubljansko okrožno sodišče izdalo 29. februarja, seznanjen danes. Sodbo preučuje, o nadaljnjih korakih v tej zadevi pa bo delničarje in javnost sproti obveščal.

Telekom Slovenije je Dremlja in Mitiča v tej zadevi tožil zaradi domnevne kršitve skrbnosti pri prevzemu makedonske družbe On.net (zdaj One). V postopku je sicer še več tožb zoper Dremljevo upravo.

Poleg makedonske zgodbe sta nekdanjo Dremljevo upravo doleteli tudi dve drugi tožbi, in sicer zaradi oškodovanja pri naložbi v kosovskem mobilnem operaterju Ipko v višini 48 milijonov evrov in zaradi predragega nakupa podjetja Najdi.si v višini več kot sedem milijonov evrov.

Dremlja in Mitiča ter nekdanje vodstvo Factor banke so lani ovadili tudi Kriminalisti. Sporni naj bi bili posli, povezani z razpisom za koncesijo za Ipko, kjer naj bi bili posli vnaprej dogovorjeni. Telekom Slovenije naj bi bil v teh spornih poslih oškodovan za 20 milijonov evrov.