favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tako bi lahko župan, ki so ga pijanega dobili za volanom, obdržal vozniško dovoljenje

Deli na:
Tako bi lahko župan, ki so ga pijanega dobili za volanom, obdržal vozniško dovoljenje

Igor Marentič, župan Občine Postojna - Foto: arhiv Občine Postojna

Postojnski župan Igor Marentič je potrdil, da je v petek popoldne prejel sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja ter da bo zaprosil za odložitev izvršitve stranske kazni. "Zame je ta zgodba končana," je še povedal Marentič, ki so ga policisti prejšnji mesec zalotili pri vožnji pod vplivom alkohola.

Postojnskega župana so policisti ustavili 17. januarja, ko se je vračal domov iz otvoritve le dober kilometer oddaljenih novih športnih prostorov. Pri tem je imel v krvi kar 1,73 promila alkohola. Marentič je dogodek nato obžaloval, a dodal, da o odstopu ne razmišlja.

Prejšnji teden so Marentiču sicer začasno vrnili med policijsko kontrolo odvzeto vozniško dovoljenje, vendar mu je sodišče ob tem izreklo globo v višini 1300 evrov, stransko kazen 18 kazenskih točk, plačilo 180 evrov sodnih taks in povrnitev vseh ostalih stroškov prekrškovnega postopka.

Stranska kazen 18 kazenskih točk ima pri tem za posledico prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, o čemer se izda poseben sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja s pravnim poukom, da je mogoče zaprositi za odložitev izvršitve stranske kazni.



Marentič je danes za STA potrdil, da je omenjeni sklep prejel v petek popoldne ter da bo izkoristil možnosti in zaprosil za odložitev izvršitve kazni. "Zame je ta zgodba zaključena," je še dodal župan.

V skladu s prakso sodnik kazen odvzema vozniškega dovoljenja odloži pod posebnimi pogoji, so že v soboto pisale Primorske novice. Tako bo sodišče Marentiču najverjetneje odredilo enega ali dva zdravniška pregleda in obisk prevzgojne delavnice, kjer se bo moral z drugimi podobnimi kršitelji pogovarjati o svojem dejanju in poslušati predavanja o nevarnosti tovrstnega početja.

Kršitelji si v tovrstnih primerih po šestih mesecih lahko oddahnejo, saj jim ni treba ponovno v šolo vožnje in obdržijo vozniško, je še navedel časnik.