pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

»Tajkun Oven« kriči popraskana pločevina prestižnega porscheja Edvarda Ovna

Deli na:
»Tajkun Oven« kriči popraskana pločevina prestižnega porscheja Edvarda Ovna

Foto: Primož Lavre

Kako jezni ste, ko vam brezobzirneži na parkirišču po nesreči ali celo namerno opraskajo pločevino vašega avta - Edvard Oven je lahko še posebej razkurjen - Nekdanjemu direktorju stanovanjskega sklada je nekdo ne samo popraskal njegovo porsche panamero, temveč jo je opremil z vpadljivim napisom "Tajkun Oven".

Edvard Oven se že nekaj let po Ljubljani prevaža s prestižnim porschejem panamero. Za model, ki ga vozi, je moral odšteti nekaj manj kot 200.000 evrov, tako je eden najdražjih avtomobilov, ki vozijo po slovenskih cestah. 

Nekomu gre očitno v nos Oven, ki je po osamosvojitvi kot eden vplivnih kadrov LDS lepo obogatel. Kar dvanajst let vodil stanovanjski sklad, po njegovem odhodu pa so začeli iz omar padati okostnjaki in znašel se je tudi pred sodiščem

Oven je bil leta 2014 na prvi stopnji spoznan za krivega zlorabe položaja pri preprodaji zemljišč v letih 2002 in 2003 in sodišče mu je prisodilo štiri leta in pol zapora ter 35.000 evrov denarne kazni. Višje sodišče je nato marca lani sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje. 
 
Kot direktor stanovanjskega sklada naj bi Oven preplačal 24.183 kvadratnih metrov zemljišč blizu ljubljanske severne obvoznice nad Šentvidom - podjetje Etalina v lasti Zdravka Strmčnika je zemljišča kupilo za 3,6 milijona evrov, skladu pa jih je prodalo za 5,7 milijona. Tožilstvo je trdilo, da je Strmčnik deloval v dogovoru z Ovnom, stanovanjski sklad pa naj bi bil oškodovan za dva milijona evrov.