900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stier "nervoznemu" Erjavcu: Nadlegovanje turistov ti ne bo pomagalo

Deli na:
Stier "nervoznemu" Erjavcu: Nadlegovanje turistov ti ne bo pomagalo

Foto: Bobo

Hrvaški zunanji minister Davor Ivo Stier je dejal, da njegov slovenski kolega Karl Erjavec z nadlegovanjem turistov na meji ne bo dosegel nič pozitivnega.

Kot je ocenil, Erjavčeve ponedeljkove izjave na slovenski televiziji kažejo "nervozo" šefa slovenske diplomacije. Ponovil je, da je treba spor o meji urejati dvostransko.

Novinarji so včeraj pred sedežem hrvaške vlade Stierja zaprosili za komentar Erjavčeve izjave v oddaji Studio City, v kateri je med drugim dejal, da bi lahko imeli turisti, ki bodo na hrvaško obalo potovali iz Nemčije in Avstrije čez Slovenijo, težave, če Zagreb ne bo sprejel odločitve arbitražnega sodišča.

"To je očitno izraz njegove nervoze," je komentiral Stier. Kot je dodal, je dvostranski spor o meji treba rešiti z dvostranskim dialogom.

"Zagotovo gospod Erjavec ne bo dosegel nič pozitivnega z nadlegovanjem nemških, italijanskih, avstrijskih, poljskih, čeških in slovaških turistov, nenazadnje tudi slovenskih državljanov, ki so naši dragi gosti," je še dejal Stier.

V hrvaškem tisku so komentirali, da je bila Erjavčeva izjava "škandalozna in nediplomatska". Med drugim so ocenili, da bi kmalu lahko prišlo tudi do zaostrovanja slovensko-hrvaškega spora zaradi usode arbitraže in odločitve arbitražnega sodišča, ki bi lahko bila znana letos.