Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stanovnik zagovarja komunistične zločine

Deli na:

Nova Slovenija odločno nasprotuje temu, da bi bil Janez Stanovnik imenovan za častnega meščana Ljubljane. Janez Stanovnik zagovarja medvojne komunistične zločine in ni obsodil tistih, ki so povojne poboje ukazali. Je tudi osebnost, ki razdvaja slovensko javnost in ne povezuje, menijo v NSI.

Nova Slovenija odločno nasprotuje temu, da bi bil Janez Stanovnik imenovan za častnega meščana Ljubljane. Janez Stanovnik zagovarja medvojne komunistične zločine in ni obsodil tistih, ki so povojne poboje ukazali. Je tudi osebnost, ki razdvaja slovensko javnost in ne povezuje, menijo v NSI.

Izjavo za javnost NSI objavljamo v celoti:

JANEZ STANOVNIK NE ZASLUŽI NAZIVA ČASTNEGA MEŠČANA LJUBLJANE

 

Predsednica NSi Ljudmila Novak je na današnji novinarski konferenci skupaj z ljubljanskima mestnima svetnikoma NSi Francem Slakom in Ignacem Polajnarjem komentirala predlog, da častni meščan Ljubljane postane Janez Stanovnik. Predsednica je poudarila, da Nova Slovenija odločno nasprotuje temu, da bi bil Janez Stanovnik imenovan za častnega meščana Ljubljane. V Novi Sloveniji menimo, da za Ljubljano nima nobenih posebnih zaslug, zato ne vidimo razlogov za to imenovanje. Janez Stanovnik zagovarja medvojne komunistične zločine in ni obsodil tistih, ki so povojne poboje ukazali. Je tudi osebnost, ki razdvaja slovensko javnost in ne povezuje.  

 

Nova Slovenija je leta 2008 za častnega meščana predlagala Jožeta Strgarja, vendar je bil ta predlog zavrnjen, kljub temu, da je kot župan v letih 1990 do 1995 veliko pripomogel k temu, da je postala Ljubljana lepša, bolj zelena in uspešna. Nenazadnje pa je bil prvi ljubljanski župan v samostojni Sloveniji, ki je v Ljubljani gradil demokracijo.

 

Predsednica je tudi povedala, da NSi podpira poimenovanje ulice po Leonu Štuklju. Odločno pa nasprotujemo temu, da bi bila ta cesta kot nadaljevanje Titove ceste. To je paradoksalno, nerazumno in neokusno. Menimo, da je ljubljanska mestna oblast izgubila pravo mero, okus  in tudi razum. Komunistična oblast je Leona Štuklja popolnoma ponižala, ga odstavila z mesta sodnika ter ga onemogočila pri opravljanju njegovega poklica. Sedaj pa ga njeni ljubljanski nasledniki kot v posmeh postavljajo ob bok tistemu, ki je prvi krivec za njegovo diskreditacijo.

 

V Novi Sloveniji se ne čudimo, da je Boris Pahor zavrnil naziv častnega meščana glede na vse neokusne odločitve, ki se sedaj sprejemajo v prestolnici. Namesto sodobnega in naprednega mesta, postaja Ljubljana trdnjava in braniteljica zablod totalitarnega režima.

 

Mestni svetnik NSi Ignac Polajnar je povedal, da bo Nova Slovenija na današnji seji Mestnega sveta glasovala proti predlogu, da častni meščan postane Janez Stanovnik. Združenje zveze borcev za vrednote NOB, ki ga je vodil Janez Stanovnik, je bilo večkrat pozvano k sodelovanju pri odkrivanju prikritih povojnih grobišč. Žal pa tega sodelovanja s strani združenja ni bilo. To je tudi eden od razlogov, da si Janez Stanovnik ne zasluži naziva častnega meščana Ljubljane. Lahko bi veliko naredil za razjasnitev zgodovine, pa je ostalo zgolj pri obljubah.