stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Štajerski slavček Damjan Murko se vidi na istem bregu kot Borut Pahor

Deli na:
Štajerski slavček Damjan Murko se vidi na istem bregu kot Borut Pahor

Damjan Murko - Foto: Mediaspeed

Svojo predsedniško kampanjo je začel tudi pevec Damjan Murko, znan po vzdevku štajerski slavček. S sposojeno dolgo belo limuzino se je v sredo pripeljal v Kamnico pred hotel 365 in snemal promocijski video za predsedniške volitve.

»Nekateri se vozijo v starih avtomobilih 'katrcah' in podobno. Jaz v tem uživam in ima rad glamur,« je dejal novinarjem in dodal, da se tudi Borut Pahor v realnem življenju ne sprehaja po Sloveniji, ampak ga vozijo šoferji in varnostniki s predsedniško limuzino.

Konkurence ne čuti, »mogoče malo v Pahorju, ker sva na istem bregu, ker oba skrbiva za samopromocijo. Razlika je samo v tem, da jaz nimam 'mašinerije' za sabo, ki bi skrbela za mojo samopromocijo. In jaz ne zapravljam davkoplačevalskega denarja kot gospod Pahor, samo v tem je razlika. Sicer pa mislim, da počneva dokaj uspešno isto oba.«

Murko ne dvomi, da mu bo uspelo zbrati pet tisoč podpisov volivcev, računa predvsem na mlajše. Če bo predsednik, bo dal pevsko kariero na stran, ker je predsedniška funkcija preresna, da bi »afne guncal po Sloveniji«. Prav tako ne misli izdajati tradicionalnega seksi koledarja s svojimi fotografijami.

Foto: Mare Vavpotič in Vito Tofaj - Damjan Murko in žena Maja.

Med volilno kampanjo ne misli ponujati golaža in »mučiti ljudi s svojimi pesmimi«, po končani predsedniški funkciji pa bo spet delal za ljudi. Kot še piše Vladimir Vodušek na portalu topnews.si, ki objavlja tudi posnetek Murkove tiskovne konference, bo v primeru poraza na predsedniških volitvah nastopil na županskih volitvah v Mariboru, ne izključuje pa niti možnosti sodelovanja na parlamentarnih volitvah.