Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stadion še v zraku

Deli na:

Najbolj resen vlagatelj v trgovski del projekta Stožice je Supernova, je na današnji novinarski konferenci pojasnil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Direktor Grepa, ki je odgovoren za projekt, Uroš Ogrin je ob tem poudaril, da sta še vedno odprti dve oziroma tri možnosti.

Najbolj resen vlagatelj v trgovski del projekta Stožice je Supernova, je na današnji novinarski konferenci pojasnil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Direktor Grepa, ki je odgovoren za projekt, Uroš Ogrin je ob tem poudaril, da sta še vedno odprti dve oziroma tri možnosti.

Janković je na novinarski konferenci, ki je potekala na lokaciji bodočega Športnega parka Stožice, povedal, da s strani Delte še vedno prihajajo informacije, da bi rada ostala v projektu, ampak plačala pač ni. "Najbolj resen novi trgovec je Supernova. Pojavila pa sta se še dva nova ponudnika," je dodal.

Projekt za javni del teče po terminskem planu. V roku enega meseca naj bi po županovih besedah dorekli izbiro novega vlagatelja v trgovski del.

Ogrin je pojasnil, da bi morala Delta, ko je Grep pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje, izplačati 48,5 milijona evrov, do danes pa je Delta plačala le pet milijonov evrov. Na vprašanje, ali je Delta zdaj dokončno umaknjena iz projekta, je Ogrin povedal, da je potrebno počakati na mnenje njihovih pravnih strokovnjakov.

Grep, ki ima dva lastnika, Energoplan in Gradis skupina G, je po Ogrinovih besedah doslej v projekt vložil približno 16 milijonov evrov. "Delno so to lastna sredstva podjetja. Poskušamo pridobiti tudi bančna sredstva, kredite za projekt pa ni najlažje dobiti," je poudaril.

"Trgovski center se bo na vsak način delno korigiral, skoraj gotovo je odpadlo 1075 parkirnih mest, projekt se je delno zmanjšal, vendar ostaja v okviru potreb, ki zadovoljujejo Športni park Stožice," je še pojasnil Ogrin.

Ob tem je znova izpostavil, da terminski plan za stadion ostaja 30. junij 2010, medtem ko naj bi bil trgovski center odprt do leta 2011. Poudaril je, da je pri trgovskem delu pričakovati polletni zamik izgradnje.

Ogrin je prav tako pojasnil, da bodo skušali izterjati pogodbeno kazen s strani Delte in poravnavo morebitne poslovne škode. Ta je predvidena v višini 20 milijonov evrov, glede na to, da je Delta plačala pet milijonov evrov, naj bi znašala 15 milijonov evrov.

Poslovna škoda bo po Ogrinovih besedah znana po tem, ko bo izbran nov trgovec. Škoda bo obsegala razliko med prvotno ceno in ceno, po kateri bo trgovski del kupil nov trgovec, je še pojasnil prvi mož Grepa.