kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Srhljivi zločin pri Štanjelu: glavi babice in brata je zažgal v peči

Deli na:
Srhljivi zločin pri Štanjelu: glavi babice in brata je zažgal v peči

Foto: Profimedia (slika je simbolična)

Preiskava ponedeljkovega dvojnega umora na Krasu še poteka, policija pa je danes razkrila, da je 35-letni moški z uporabo hladnega orožja oz. orodja umoril 31-letnega brata in 80-letno babico, trupli pa nato obglavil ter glavi sežgal v peči.

Motiv za umor še ni znan, moškega pa bodo tekom dneva privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici.

Kot je v današnji izjavi za medije pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dean Jurič, je dežurnega telefonskega operaterja v ponedeljek popoldne poklical prav osumljenec, ki je navedel, da se v hiši nahajata trupli brata in babice. Ob prihodu policistov je moški nato pojasnil, da naj bi ju on sam ubil, policisti pa so nato lahko le potrdili, da se v ločenih prostorih hiše nahajata trupli moškega in ženske.

Preiskavo so prevzeli kriminalisti, ki so ugotovili, da je storilec z uporabo hladnega orožja oz. orodja nasilno odvzel življenje 31-letnemu moškemu in 80-letni ženski. Obe trupli je storilec obglavil, glavi žrtev pa sežgal v peči. Z ogledom kraja so kriminalisti med drugim ugotovili, da je osumljenec pred klicem na policijo del prostorov v hiši počistil.



Preiskovalne aktivnosti so še v polnem teku, zato Jurič ni mogel potrditi, da je šlo pri morilskem orožju za sekiro, kot so v preteklih dneh navedli nekateri mediji. Del orožja, za katerega policija sumi, da je bilo uporabljeno pri umoru, so sicer zavarovali in poslali nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju v nadaljnje preiskave.

Policija je sicer glede na težo kaznivega dejanja in iz interesa pravičnosti osumljencu sama določila zagovornika, tekom današnjega dne pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici. Motiv umora zaenkrat še ni znan, si pa Jurič od zaslišanja 35-letnika obeta "predvsem pojasnitev dinamike dogajanja ob storitvi kaznivega dejanja in pa predvsem motiv, ki ga je vodil k temu dejanju".

Policija moškemu, s katerim v preteklosti ni imela opravka, očita storitev dveh kaznivih dejanj umora na grozovit način, za katera je predpisana kazen zapora v trajanju najmanj 15 let, je še povedal Jurič.