zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sramota! Poslanec Cerarjeve SMC dan pred arbitražno razsodbo pošiljal Joška Jorasa na Hrvaško

Deli na:
Sramota! Poslanec Cerarjeve SMC dan pred arbitražno razsodbo pošiljal Joška Jorasa na Hrvaško

Foto: Bobo

Poslanec SMC Kamal Izidor Shaker se je po klicu premierja Mira Cerarja opravičil zaradi neokusnega in žaljivega tvita, v katerem je Joška Jorasa ponujal Hrvaški.

»Joška kar naj imajo,« je dan pred razsodbo arbitražnega sodišča na svojem računu na tviterju zapisal poslanec SMC Kamal Izidor Shaker.

Zapis se nanaša na sodbo arbitražnega sodišča, zato se tudi poslančeva izjava nedvomno nanaša na Joška Jorasa, upornega Slovenca z levega brega Dragonje. Ker je arbitražno sodišče slovenske zaselke na levem bregu Dragonje, vključno z Jorasovo hišo, prisodilo Hrvaški, je ta izjava poslanca največje vladne stranke skrajno neokusna in žaljiva.

Joras je podobno kot drugi slovenski prebivalci Bužina, Škodelina in Mlinov oziroma Škril (Škrilj) zaradi razsodbe zelo prizadet, Shakerjevo izjavo pa bi si lahko razlagali tudi tako, da SMC oziroma vlada Mira Cerarja ni storila vsega, da bi ti zaselki ostali v Sloveniji.

»Takoj ko je predsednik vlade za to objavo izvedel, je poslanca poklical, z njim govoril in ga opomnil, da je takšno izražanje popolnoma nesprejemljivo. Izrazil je pričakovanje, da se za svoj zapis opraviči,« so nam odgovorili iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja, ko smo ga opozorili na omenjeni tvit in ga prosili za komentar.

Podobno so se odzvali tudi v poslanski skupini največje vladne stranke: »Iskreno se opravičujemo in obžalujemo izjavo poslanca Kamala Izidorja Shakerja, za katero se je poslanec že opravičil. Poudarjamo, ne gre za uradno stališče PS SMC.«

Poslanec Kamal Izidor Shaker se je po našem opozorilu na tviterju res opravičil: »Moj tvit o Jošku res ni bil v redu. Vsem prizadetim, pa tudi njemu se iskreno opravičujem, zavzemal se bom za to, da se najde ustrezne rešitve za vse ljudi, ki jih je arbitražna odločba prizadela.«

Ob tem je pripel še izjavo predsednika vlade Mira Cerarja po sestanku z župani in načelniki upravnih enot z omenjenih območij: »Vlada bo namenila posebno skrb prebivalstvu v obmejnem pasu, ki jih arbitražna razsodba neposredno zadeva.«