Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spet na slepem tiru

Deli na:

Nadzorni svet Slovenskih železnic bo na popoldanski seji, potem ko prevaljski občinski svet na zadnji seji ni obravnaval odstopne izjave Matica Tasiča z mesta župana, razpravljal tudi o Tasičevi prihodnosti na čelu železnic. Možna je tudi razrešitev Tasiča, po nekateri neuradnih informacijah pa naj bi ta sam ponudil odstop z vrha železnic.

Nadzorni svet Slovenskih železnic bo na popoldanski seji, potem ko prevaljski občinski svet na zadnji seji ni obravnaval odstopne izjave Matica Tasiča z mesta župana, razpravljal tudi o Tasičevi prihodnosti na čelu železnic. Možna je tudi razrešitev Tasiča, po nekateri neuradnih informacijah pa naj bi ta sam ponudil odstop z vrha železnic.

Nadzorniki se bodo seznanili z argumenti in dejstvi ter se nato odločili, je za STA v ponedeljek povedal Godec, pri tem pa ni izključil Tasičeve razrešitve z mesta generalnega direktorja železnic.

Godec se je sicer v ponedeljek sestal s Tasičem in po neuradnih informacijah, s katerimi razpolaga Radio Slovenija, naj bi Tasič danes nadzornikom sam ponudil odstop s položaja generalnega direktorja Slovenskih železnic.

Na dogajanje se je v ponedeljek zvečer v oddaji Polemika na TV Slovenija odzval tudi minister za promet Patrick Vlačič in dejal, da se Tasič ni uspel odločiti, ali bo počel samo eno stvar. "Mislim, da je na Slovenskih železnicah naredil nekaj dobrih potez, žal pa se ni odločil, da bo počel samo to," je dejal minister in dodal, da "je jasno, kaj se bo zgodilo". Tako bodo najverjetneje že danes stekli postopki za iskanje novega direktorja Slovenskih železnic, je še dejal Vlačič.

Nepreklicni odstop z mesta prevaljskega župana od Tasiča, ki je bil na čelo železnic imenovan marca, kot je znano, zahteva nadzorni svet družbe. Tasičevo prvo odstopno izjavo je občinski svet sredi maja zavrnil, nato pa je prvi mož železnic po pritiskih s strani nadzornega sveta, ministrstva za promet in vlade junija občinskemu svetu poslal drugo odstopno izjavo.

Občinski svet o Tasičevi nepreklicni odstopni izjavi z mesta župana na seji v začetku meseca ni razpravljal, saj točka ni bila uvrščena na dnevni red.

Na dogajanje se je v soboto odzval tudi predsednik vlade Borut Pahor. Kot je dejal, bo nadaljnje postopke izpeljal pristojni minister za promet, vsekakor pa Slovenske železnice zahtevajo celega človeka, saj gre po njegovem za zelo kompleksen sistem. Premier je obžaloval, da se stvari ne da drugače rešiti, a če ne gre drugače, potem bo potrebno, tako Pahor, preko javnega razpisa poiskati novega direktorja železnic.

Nadzorni svet železnic bo na današnji seji po napovedih razpravljal o izvedbenem strateškem načrtu s podrobnimi in ovrednotenimi kazalniki za obdobje naslednjih petih let z vsemi ukrepi, vključno z ukrepi za zagotavljanje kapitalske ustreznosti z morebitno dokapitalizacijo.

Še pred današnjo sejo nadzornega sveta železnic bo Tasič na novinarski konferenci spregovoril o izvajanju ukrepov železnic za optimizacijo poslovanja v času finančne negotovosti in gospodarske krize.