901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sodnik Frantar proti Reporterju v zadevi Jakič

Deli na:
Sodnik Frantar proti Reporterju v zadevi Jakič

Foto: Bobo

Senat vrhovnega sodišča pod vodstvom vrhovnega sodnika Antona Frantarja je zavrnil predlog Reporterja za revizijo v zadevi Roman Jakič.

Prejšnji teden smo pri Reporterju prejeli sodbo vrhovnega sodišča, s katero so vrhovni sodniki v senatu, katerega predsednik je bil Anton Frantar, zavrnili naš predlog za revizijo v zadevi Roman Jakič. Gre za pravdo Jakiča, znanega strankarskega nomada, ki mu vedno uspe najti novo »primerno« stranko,  v skladu z njegovimi finančnimi interesi. Trenutno je predsednik sveta Zavezništva socialno-liberalnih demokratov pod vodstvom Alenke Bratušek. Pred tremi leti je tožil Reporter, ker smo objavili članek s fotografijo elektronskega sporočila na njegovem računalniku, v katerem mu Golobičev obramboslovec Klemen Grošelj svetuje kadrovski cunami na obrambnem ministrstvu. Posneta je bila v parlamentu 20. marca 2013, tik preden je postal Jakič minister za obrambo v vladi Bratuškove. Pred nekaj meseci so na višjem sodišču potrdili sodbo prve stopnje, da je Reporterju prepovedano objavljati fotografije, s katerih je razvidna vsebina elektronskega sporočila, s spleta smo morali odstraniti opisani članek ter Jakičevemu odvetniku Mihu Kozincu plačati 2.893 evrov z obrestmi vred. Neverjetno: kot zmotno so opredelili stališče, da je objava političnega cunamija v javnem interesu.

Pred nekaj dnevi je vrhovno sodišče zavrnilo naš predlog za dopustitev revizije v tej zadevi, in sicer zaradi procesnih razlogov, češ da ne izpolnjujemo pogojev po zakonu o pravdnem postopku. Predsednik senata vrhovni sodnik Frantar je postal bolj znan lanskega aprila, ko je med civilnopravno sodniško šolo v Portorožu grdo padel, se poškodoval po glavi in obležal v krvi. Očitno opiti kolegi sodniki so ga našli šele naslednje jutro, ogroženo naj bi bilo celo njegovo življenje. Ko smo ga kasneje spraševali, ali je padel zaradi preveč alkohola, je dejal, da se ne spominja.