stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Sodbo sem dobil, ampak jaz sploh nisem udaril župana"

Deli na:
"Sodbo sem dobil, ampak jaz sploh nisem udaril župana"

Aleš Plavec in Jože Kapler - Foto: L. M.

Sodišče je Matjaža Novaka iz Dobruške vasi obsodilo na pogojno kazen pol leta zapora, ker da je udaril škocjanskega župana Jožeta Kaplerja, poročajo Slovenske novice.

"Sploh nisem šel na sodišče, samo sodbo sem dobil, ampak jaz sploh nisem udaril župana," je za Slovenske novice dejal Novak. A sodba je pravnomočna, ker se Novak ni pritožil.

Po poročanju časnika je bil 18-letni Novak obsojen na pogojno kazen v skorajšnjem postopku oz. na podlagi kaznovalnega naloga. Tak postopek je mogoč, ker še ni bil kaznovan, kar pomeni, da ga je policija na podlagi ugotovitev iz preiskave ovadila na tožilstvo, sodišče pa je ugodilo predlogu tožilstva za izdajo kaznovalnega naloga in izdalo sodbo.

Zgodilo se je 20. oktobra lani, kmalu po tistem, ko so v Dobruški vasi dobili cisterne za vodo. Ker je ni dobila tudi družina Ljuba Novaka in Dunje Kočevar, sta se pri županu Kaplerju oglasila Kočevarjeva in eden njenih sinov, 18-letni Matjaž Novak, ki je župana, kot je ugotovilo sodišče, tudi napadel. Hujših posledic ni utrpel, incident pa je takrat komentiral z besedami, da ni šlo za fizični napad nanj osebno, ampak na župana občine Škocjan.

"Šlo je za napad na občino oziroma njeno prebivalstvo," je tedaj dejal Kapler in se zavzel za dialog z Romi, ne pa za reševanje zadev s pestmi.

Novak je na drugi strani trdil, da se je župan "sam sunil, morda s telefonom ali svinčnikom, ko je mahal, in si tako presekal ustnico".