požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Smrt poslanca Ravnikarja

Deli na:

Danes je umrl poslanec Socialnih demokratov Aleksander Ravnikar, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi DZ. Vpis v žalno knjigo bo mogoč v preddverju velike dvorane DZ danes od 14. do 16. ure in nato vsak dan, vse do pogreba, od 9. do 16. ure.

Danes je umrl poslanec Socialnih demokratov Aleksander Ravnikar, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi DZ. Vpis v žalno knjigo bo mogoč v preddverju velike dvorane DZ danes od 14. do 16. ure in nato vsak dan, vse do pogreba, od 9. do 16. ure.

Ravnikar, rojen 28. februarja 1951, je bil pravnik, pred izvolitvijo za poslanca je vodil javno podjetje Ljubljanske tržnice. Od leta 1990 je bil vodja skupine svetnikov SD v mestnem svetu Mestne občine Kranj.

Leta 1974 je postal predsednik Komisije za mednarodno sodelovanje v republiškem komiteju Zveze socialistične mladine Slovenije, za tem sekretar občinske skupščine v Kranju, vodja splošne službe v DSSS Iskra Kibernetika v Kranju.

Aprila 1988 je bil izvoljen za podpredsednika skupščine Socialistične republike Slovenije. Od leta 1994 do 2002 je bil direktor v Iskri Commerce. Konec leta 2002 je bil imenovan za prokurista Javnega podjetja Ljubljanske tržnice, leta 2003 pa za direktorja tega podjetja.

Ravnikarjevo poslansko mesto bo predvidoma zasedla Julijana Bizjak Mlakar. Glede na volilne izide v kranjski volilni enoti bo v poslanske sklopi sedla Bizjak Mlakarjeva, ki je na zadnjih državnozborskih volitvah dobila 29,17 odstotka oz. 5273 glasov.

Če poslancu preneha mandat, namreč v skladu z zakonom o volitvah v DZ poslanec postane tisti kandidat z iste liste kandidatov, ki bi bil izvoljen, če ne bi bil izvoljen poslanec, ki mu je prenehal mandat.

Nadomestni poslanec sicer deluje kot "polnovredni" poslanec z vsemi obveznostmi in pravicami. Tako je tudi upravičen do poslanske imunitete in do enoletnega nadomestila za plačo po prenehanju funkcije.

Bizjak Mlakarjeva je članica sveta predsednika SD Boruta Pahorja in njegova svetovalka za zdravje. Poleg tega je predsednica območne organizacije Socialnih demokratov Kamnik in predsednica upravnega odbora Društva za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva (ZdraVi).

Ravnikar je bil podpredsednik ustavne komisije DZ ter član komisija za poslovnik, odbora za zadeve Evropske unije in mandatno-volilne komisije.