Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SMC: Desus igra nespodobno predvolilno igro

Deli na:
SMC: Desus igra nespodobno predvolilno igro

Foto: Bobo

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je po predstavitvi predloga DeSUS o izrednem usklajevanju pokojnin dejala, da te poteze niso usklajevali, kot to počnejo sicer. "Zato mi je žal, da jo moram oceniti kot nespodobno predvolilno politično potezo," je dejala. Dodala je, da se bodo z vsebino predloga DeSUS še seznanili in nato ukrepali.

"Ne samo za DeSUS, za vse stranke, tudi za SMC, so upokojenci ena od zelo pomembnih in tudi ranljivih družbenih skupin," je dejala Kustec Lipicerjeva na novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Po njenih besedah delajo vse, kar je v mejah javnofinančnih zmožnosti, da jim poskušajo zagotoviti najboljšo možno kakovost življenja.

"A to delamo v sodelovanju, dogovoru in usklajevanju z ostalimi strankami. DeSUS je naša koalicijska stranka, z njo vedno usklajujemo vse pobude, ki pridejo na dnevni red. Te današnje pa nismo usklajevali, o njej smo izvedeli preko medijev, zato mi je žal, da jo moram oceniti kot nespodobno predvolilno politično potezo," je pojasnila.

V koalicijski SD predlog DeSUS še preučujejo in se nanj še niso odzvali.

V DeSUS so namreč pripravili predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in ga v sopodpis poslali tudi vsem poslanskim skupinam, vložiti pa ga nameravajo v četrtek. Kot so predstavili na današnji novinarski konferenci, želijo s predlagano novelo odpraviti zaostanek pokojnin iz časa, ko se te zaradi varčevalnih ukrepov niso usklajevale. Tako bi se poleg že dogovorjene izredne uskladitve leta 2018 pokojnine izredno usklajevale še v letih 2019-2022, finančni učinek novele pa je približno milijardo evrov.