Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SLS se ne opravičuje

Deli na:

Mestni odbor Nove generacije SLS v Ljubljani županu Ljubljane Zoranu Jankoviću ne opravičuje za besede izrečene na torkovi tiskovni konferenci.

Mestni odbor Nove generacije SLS v Ljubljani županu Ljubljane Zoranu Jankoviću ne opravičuje za besede izrečene na torkovi tiskovni konferenci.

Izjavo za javnost objavljamo v celoti:

V zadnjih dneh je v medijih precej odmevala akcija ljubljanskih podmladkov strank SLS, SDS in NSi, katere pobudnik sem bil in jo tudi koordiniral. Žal se je v zvezi s to akcijo pojavilo nekaj neresnic in zavajanj, ki jih želim pojasniti.

 

Čeprav so se v medijih pojavile navedbe, da se Mestni odbor Nove generacije SLS (MO NG SLS) Ljubljana, ki ga vodim, ljubljanskemu županu opravičuje za torkov dogodek, to ne drži. Na obisku pri županu sem povedal in ponavljam še enkrat: g. župan, dejstvo, da se vozite z BMW serije 7 – sicer domnevno zastonj oz. le za stroške goriva –, se dejansko kaže kot koruptivno dejanje, prav tako pa drži, da je ta avto s porabo okrog 14 litrov goriva na 100 prevoženih kilometrov izrazito neekološki. Ob našem obisku ste nam delili lekcije ekonomske neizobraženosti, ob tem pa ste pozabili povedati temeljno ekonomsko dejstvo: nobeno kosilo se ne poje zastonj. Pri vas ne gre le za kosilo, ampak za avtomobil, katerega tedenski najem v tržnih pogojih zagotovo preseže 1000 evrov, seveda brez stroškov goriva. Kot je pokazala raziskava časnika Finance, bi takšno nespodobno ponudbo – da bi se izognili vsakršnim sumom korupcije – zavrnili v najmanj šestih evropskih prestolnicah. Ljubljančanke in Ljubljančani se sprašujemo, zakaj tudi mi vsi, če ne gre za korupcijo, ne bi mogli dobiti avtomobila BMW v brezplačno uporabo. V MO NG SLS še vedno trdimo, da bi bilo za Ljubljano mnogo bolje, da bi se kot župan igrali z igro „monopoli“, ki smo vam jo podarili, namesto z denarjem Ljubljančank in Ljubljančanov. Vi boste slej ko prej zapustili položaj, dolgovi pa bodo ostali še daleč za vami in še desetletja obremenjevali prihodnje generacije.

 

Zaradi nedopustnega zavajanja javnosti s strani predsednika Nove generacije SLS Bora Zgonca sem organom podmladka in stranke že posredoval predlog za njegovo razrešitev. V včerajšnji izjavi za javnost je namreč neresnično navedel, da se MO NG SLS opravičuje Ljubljančankam in Ljubljančanom. Ob tem pa se je, namesto da bi podprl kritiko župana, ki sem jo izpostavil, pridružil županovi kritiki podmladka SLS v Ljubljani. Ob tem je Zgonc povsem spregledal dejstvo, da Janković ni županski kandidat Slovenske ljudske stranke, in zaobšel odločitev Mestnega odbora SLS Ljubljana, da bo Slovenska ljudska stranka na naslednjih volitvah ponudila svojega županskega kandidata.

 

Čudi me, da Bora Zgonca ni zmotila nizka raven kulturnega dialoga ter žaljiv in aroganten nastop župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je predstavnike treh podmladkov označil za nevzgojene, medtem ko se sam za prejeto darilo ni znal niti zahvaliti. Hkrati je g. Janković izjavil tudi, da o ekonomiji ne vemo nič, čeprav se o njej pred tem sploh nismo pogovarjali. Zgonc je namesto tega raje kritiziral predsednika MO NG SLS Ljubljana, ki je zgolj opozoril na nepravilnosti v delovanju ljubljanskega župana.

 

Predsednik Slovenske ljudske stranke je pred nekaj meseci pozval k izstopu iz stranke Andreja Fabjana, ker je v javnost prišlo njegovo domnevno koruptivno dejanje, kjer naj bi šlo za znesek v višini nekaj sto evrov. Korupcijska teža BMW serije 7, s katerim se vozi župan Janković, ta znesek preseže v enem tednu njegove uporabe tega vozila.

 

Raven dialoga na torkovem dogodku, ki resnici na ljubo žal res ni bila zavidljivo visoka, je določil župan Janković, ki ne prenese drugačnega mnenja od svojega, drugače misleče pa vsepovprek žali in jim odreka pravico do izražanja stališč. Zato odklanjam tudi te očitke na svoj račun in na račun kolegov, ki so na dogodku sodelovali.

 

   Boštjan Furlan

Predsednik MO NG SLS Ljubljana