Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenke in Slovenci, odprite oči: Putin in Trump sta eno in isto!

Deli na:
Slovenke in Slovenci, odprite oči: Putin in Trump sta eno in isto!

Foto: Getty Images

Jutri v Slovenijo prihaja Trumpov privrženec Putin. Nad prvim se brez kritične distance navdušuje desnica, nad drugim levica, dejansko bi oboji morali odpreti oči in spoznati, da sta Trump in Putin eno in isto. Oba sta zelo sporna politika in velika grožnja za demokracijo in svobodo celotnega sveta.

Tudi to poletje imamo v Sloveniji povsem shizofreno politično sceno, saj se na levici in desnici hkrati navdušujejo nad tujimi avtokrati ali pa jih napadajo. Lani je bil levičarski hit poletja severnokorejski klavec Kim Džong Un, pred katerim je skupina Laibach lizala tla v Pjongjangu (glej), naši levičarji pa so temu navdušeno ploskali. To poletje se na obeh politični polih navdušujejo vsak nad svojim avtokratom. Na desnici so se ogreli za Donalda Trumpa, ki je bil prejšnji teden imenovan za republikanskega predsedniškega kandidata. Do njega nimajo niti minimalne kritične distance, medtem ko nabijajo po ruskemu tiranu Vladimirju Putinu, ki jutri prihaja na obisk v Slovenijo. Na levici je slika obrnjena, saj pljuvajo po Trumpu in častijo Putina.

Oboji zaradi ideološke zaslepljenosti spregledajo, da se Putin in Trump javno navdušujeta drug nad drugim in imata o mnogih ključnih vprašanjih podobno ali celo enako mnenje. V ZDA je na tone člankov o Trumpovem putinoljubju. Še huje, tudi Rusi so po javnomnenjskih anketah zelo navdušeni nad Trumpom. Trump ima do Putinovih kršitev temeljnih človekovih pravic, o katerih poroča mednarodna organizacija Human Rights Watch, podoben odnos kot naši levičarji.

Ne Trumpu ne našim levičarjem za to ni mar! Predstavniki levičarskih dominantnih medijev ob Ruski kapelici ne bodo razobesili transparentov proti putinizmu niti ne bodo demonstrirali proti Putinu, pod katerim je po Transparency International Rusija popolnoma skorumpirana država. Zato bi se morali na desnici vprašati, zakaj o Trumpu mislijo podobno kot Putin, če imajo o Putinu sicer najslabše možno mnenje? Tudi na levici bi se morali vprašati enako, zakaj imajo do Putina enako prijateljski odnos kot Trump, če pa dobijo zaradi njega rdečke?

Dejansko sta Putin in Trump združila nezdružljivo – Janšo in Kučana. Janša je doslej ostro nastopal proti ruski invaziji v Ukrajini. Med proruskim režimom Viktorja Janukoviča je podpiral zaprto Julijo Timošenko in se celo identificiral z njo. Ravno nasprotno smo videli pri slovenski levici. Še lani je Kučan v govoru pri Ruski kapelici podprl Putinovo invazijo v Ukrajini in za vojno obtožil EU. Verjeli ali ne, Trump ima o ukrajinski vojni isto mnenje kot Kučan in naša levica.

Vodja Trumpove kampanje je namreč Paul Manafort, ki je več kot deset let delal za Putinovo ukrajinsko marioneto, Viktorja Janukoviča, in leta 2010 sodeloval v njegovem volilnem štabu. Izvolitev Janukoviča je bil eden od glavnih povodov za izbruh vojne v Ukrajini. Zato ni presenetljivo, da je Trump prejšnji teden na republikanski konvenciji preprečil kritiko Putinove invazije v Ukrajini. Kako shizofrena je slovenska politična scena, razkriva naslednja enačba: Janša, ki nasprotuje ruski invaziji v Ukrajini, podpira Trumpa, ki glede Ukrajine podpira Putina, tega pa podpirata tudi Kučan in levica, ki hkrati nasprotujeta Trumpu in kakopak Janši. Razumi, kdor more!

Putin in Trump sta se družno navduševala tudi nad brexitom, saj šibka EU pomeni močno Rusijo in ZDA. Tudi sicer je Trumpova napoved zunanje politike zgolj voda na Putinov mlin, saj je Trump napovedal, da pod njegovim predsednikovanjem ZDA ne bodo posredovale proti avtokratskim kršiteljem človekovih pravic, celo proti turškemu predsedniku Erdoganu ne. Prav tako ZDA ne bodo avtomatično pomagale članicam Nata, če bodo napadene.

Zaradi tega so Trumpa ostro napadli celo republikanski senatorji, da je s to izjavo dal zeleno luč Putinu za agresijo proti vzhodnoevropskim članicam Nata, torej tudi proti Sloveniji. Trump se navdušuje tudi nad levičarskim junakom lanskega poletja, severnokorejskim klavcem Kim Džong Unom. Tiranove zločine proti človeštvu je Trump upravičeval v slogu slovenskih levičarskih dominantnih medijev, češ da gre pri teh zločinih za kulturne razlike?! Nič nenavadnega, da Kim Džong Un deli Trumpovo navdušenje, saj ga je uradno podprl kot kandidata za ameriškega predsednika.

Da so naši desni politiki slepi za Trumpove jasne avtokratske težnje in se nad njimi celo navdušujejo, je prejšnji teden pokazal tudi Janša, ki je zaradi Trumpa odpotoval v Cleveland. Janša je Trumpovo »rojstvo dinastije« leta 2016 primerjal z letnico uvedbe dosmrtne diktature cesarja Avgusta in njegovo ukinitvijo rimske republike leta 27 pr. n. št. Človeku kar zledeni kri, saj je Avgust vse tekmece drugega za drugim surovo likvidiral, do žensk je imel zverinski odnos, med drugim je bil mojster sovražne propagande. Avgust je pesnika Ovidija samovoljno poslal v dosmrtno izgnanstvo, in to zaradi pesnitve Umetnost ljubezni, zato naš France Prešeren o njem pravi »mraz Ovid'ja v Pontu tare«. Manjka samo še sodobna vzporednica s Putinom, ki je zaradi nastopa v zapor poslal članice skupine Pussy Riot.

Naši desničarji prav tako nočejo videti, da je Trump ameriška različica slovenskega tovarišijskega kapitalizma (crony capalism) in bi lahko takoj nastopil na kakšnem posvetu Kučanovega Foruma 21. V Sloveniji Trump po marsičem spominja na Zorana Jankovića, ki je ljubitelj Putina in Kučanov izbranec. V tujih medijih je na tone člankov o spornih poslovnih praksah gradbenega tajkuna Trumpa, ki je uničil mnoga mala in družinska podjetja podizvajalcev, ker jim ni plačal obveznosti in jih izčrpal.

V Sloveniji se je s takšno negativno prakso proslavil Janković pri gradnji svojega politično-gradbenega projekta Stožice. Ko so hoteli neplačani dobavitelji s tovornjaki preprečiti odprtje Stožic leta 2010, je v Jankovićevem imenu posredoval takratni minister Patrick Vlačič in stavko preprečil z zaporo dela ljubljanske obvoznice. No, Trump in Janković imata še skupno prepoznavno lastnost, in sicer negativni odnos do žensk. Pri Trumpu je na desetine žensk javno razkrilo njegov skrajnje ponižujoč odnos, Jankovićev sporni odnos do žensk pa je razkrila afera s farmacevtko.

Jutri v Slovenijo prihaja Trumpov privrženec Putin. Nad prvim se brez kritične distance navdušuje desnica, nad drugim levica, dejansko bi oboji morali odpreti oči in spoznati, da sta Trump in Putin eno in isto. Oba sta zelo sporna politika in velika grožnja za demokracijo in svobodo celotnega sveta.