profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenijo ponoči pobelil sneg

Deli na:
Slovenijo ponoči pobelil sneg

Foto: Jože Biščak

Meja sneženja se je ponoči od severa spustila do nižin. V večjem delu osrednje Slovenije bo zapadlo do 10 centimetrov snega, na jugu države do 20 centimetrov, morda lokalno tudi več, napovedujejo meteorologi. Razmere na cestah se bodo zato poslabšale, zato na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo previdno vožnjo z ustrezno zimsko opremo.

V petek čez dan je bila meja sneženja večinoma med 1000 in 1200 metri nadmorske višine, zvečer pa se je začela spuščati in se ponoči od severa spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod pa severni veter. V soboto bodo najnižje jutranje temperature od minus tri do nič stopinj, na Goriškem in ob morju okoli štiri stopinje Celzija.

Prometnoinformacijski center zato glede na razmere vsem, ki se odpravljajo na pot, svetuje uporabo ustrezne zimske opreme, vozniki pa naj pričakujejo, da bodo za svojo pot potrebovali dlje časa. Promet bodo upočasnjevale tudi plužne in posipne skupine.

Padavine bodo dopoldne ponehale, dnevne temperature pa bodo od minus dve do dve stopinji nad ničlo. V severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, burja na Primorskem bo popoldne ponehala.

V nedeljo bo sprva precej jasno, zjutraj bo mrzlo, temperature bodo marsikje minus 10 stopinj Celzija. V noči na ponedeljek bo sneg po nižinah prešel v dež, tako da bo odjuga pobrala sneg, ki bo zapadel konec tedna.