boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenija zavrnila sprejem v Avstriji prijetih ilegalnih prebežnikov

Deli na:
Slovenija zavrnila sprejem v Avstriji prijetih ilegalnih prebežnikov

Foto: Bobo

Slovenija je zavrnila sprejem 22 ilegalnih prebežnikov iz Bangladeša, Sirije, Turčije in Pakistana, ki jih je v ponedeljek prijela avstrijska policija. Ta namreč ni predložila dokazov, da so prebežniki v Avstrijo dejansko prispeli iz Slovenije, so za STA pojasnili na policiji.

Avstrijska policija je na mejnem prehodu Karavanke v ponedeljek prijela 22 ilegalnih prebežnikov, za katere je domnevala, da so tja prispeli iz Slovenije.

Nezakonite migrante je Avstrija začasno namestila v center za pridržanje v Celovcu, slovenski policiji pa sprva predlagala, naj jih sprejme nazaj. Na kranjsko policijsko upravo je tako naslovila neformalno najavo za sprejem prebežnikov, ki so jih njihovi policisti prijeli v Avstrije.

Kot so zapisali na slovenski policiji, pa ni bilo dokazov, ki bi utemeljevali, da so se tujci nahajali Sloveniji oz. so potovali skozi našo državo, zato so sprejem prebežnikov zavrnili. Ob tem pričakujejo dopolnitev najave oziroma formalno najavo, ki jo bodo prav tako obravnavali individualno.

Avstrijska tiskovna agencija APA je sicer poročala, da so migranti stari med 16 in 26 let in da so v Avstrijo prispeli s tovornjakom iz Srbije. Za vožnjo so plačali med 500 in 1500 evrov.