Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenija za 18 milijonov dolarjev prodaja »spektakularno razbitino« na Manhattnu

Deli na:
Slovenija za 18 milijonov dolarjev prodaja »spektakularno razbitino« na Manhattnu

Foto: Douglas Elliman

Srbija, Slovenija, Hrvaška, Makedonija ter Bosna in Hercegovina skupaj prodajajo 13-sobno stanovanje v stolpnici na aveniji Park na Manhattnu.

Gre za nekdanjo rezidenco jugoslovanskega veleposlanika pri Združenih narodih. Dupleks v 20. nadstropju stolpnice na slavni newyorški aveniji Park meri 418 kvadratnih metrov in ima 13 sob v 16. in 17. nadstropju. V stanovanju so štiri spalnice, pet kopalnic, večja dnevna soba, kuhinja, jedilnici, knjižnica, prostori za osebje, pralnica, stanovanje pa ima tudi tri terase.

Nepremičninski agent Tristan Harper iz Douglas Elliman, ki prodaja stanovanje, je za Finance povedal, da se za nakup zanima deset interesentov in da so že naslednji teden na vrsti prvi ogledu. Začetna cena je postavljena pri 18 milijonih, če bo zanimanje kupcev dovolj veliko, lahko tudi zraste. Največji delež kupnine (39,5 odstotka) naj bi pripadel Srbiji. Slovenija si ob ceni 18 milijonov obeta okoli 2,5 milijona dolarjev.


Stanovanje je menda v precej slabem stanju, je lani poročal časnik New York Post, ki je menil, da bo moral kupec ob kupnini veliko vložiti še v popolno prenovo. New York Times je še dve leti prej stanovanje opisoval razmere v stanovanju: »Na mizi v pisarni se je nabiral prah na pisalnem stroju; kitajski porcelan v omari je čakal na slavnostno večerjo, ki je nikoli ni bilo. Veliki kosi ometa so se odluščili s stropa in so kot z drevesa odpadli posušeni listi prekrivali tla.«

Pred prodajo so se države prodajalke le dogovorile za delno obnovo in čiščenje, ki bo skupaj stalo 44.500 dolarjev. Sanacija je bila nujna, da je bilo stanovanje sploh lahko ponujeno kupcem. Za prodajo naj bi bilo pripravljeno do konca leta. Ker dela še niso končana, agencija tudi še ni objavila fotografij stanovanja.

Oglas hvali »spektakularno razbitino« na eni najbolj zaželenih lokacij na aveniji Park in opozarja, da stanovanje ne bo dolgo na trgu.