ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenija pošilja na Evrovizijo pravnomočno obsojenega za spolno nasilje

Deli na:
Slovenija pošilja na Evrovizijo pravnomočno obsojenega za spolno nasilje

Foto: Bobo

Omar Naber je bil leta 2011 pravnomočno obsojen za spolno nasilje nad študentko; dobil je sedem mesecev zapora, dve leti pogojno.

Zmagovalec letošnje Eme in slovenski predstavnik na pesmi Evrovizije v Kijevu je Omar Naber. Pevec je že leta 2005 na Evroviziji (prav tako v Ukrajini) zastopal Slovenijo, nato pa je oktobra istega leta v ljubljanskem klubu Bachus nadlegoval študentko in sedel na zatožno klop.

Med nočno zabavo se je Naber na plesišču večkrat od zadaj zaletel v študentko in ji nato dejal: "Čao, bejba, ni panike, vse je ok."

Poziv njene prijateljice, naj jo pusti pri miru, je ignoriral. Nazadnje je študentko celo zgrabil, ji zvil roke na hrbtu in jo otipaval po mednožju. Skušal jo je prijeti tudi za prsi, ves čas pa jo je lizal po obrazu. Dekle se mu je poskušalo izviti iz prijema, pri čemer naj bi jo Naber še s pestjo udaril obraz.

Naber je očitke zanikal, a sodišč ni nikoli popolnoma prepričal. Leta 2009 je bil na okrožnem sodišču zaradi nasilništva obsojen na sedem mesecev zapora, dve leti pogojno, se je pa izognil obsodbi za spolno nasilje, ki mu ga je očitala obtožnica. Višje sodišče je sodbo razveljavilo in jo vrnilo v ponovno sojenje in pred drugimi sodniki je prišla drugačna odločitev: Naber je bil obsojen zaradi spolnega nasilja in povzročitve lažje telesne poškodbe. Prisojena mu je bila kazen deset mesecev zapora, dve leti pogojno.

Po Naberjevi pritožbi na višje sodišče je to leta 2011 potrdilo obsodbo zaradi spolnega nasilja, ne pa tudi za povzročitev poškodbe, saj je pregon zanjo že zastaral. Sodniki so v tem, da je dekletu zvil roki na hrbtu, prepoznalo element prisiljenja kot enega od zakonskih znakov kaznivega dejanja. Ni dvoma, da je pevec vse to počel za zadovoljitev spolnega nagona, so menili sodniki.