Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slovenija jutri dobi pošiljko snega: od 10 do 20 cm po večini države

Deli na:
Slovenija jutri dobi pošiljko snega: od 10 do 20 cm po večini države

Foto: Bobo

Danes bo v jugozahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pretežno oblačno in ponekod na Primorskem megleno, drugod delno jasno, piše na spletni strani ARSO.

Popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem in Notranjskem že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5 stopinj Celzija

Ponoči se bo povsod pooblačilo. Padavine na jugozahodu se bodo okrepile in se širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo postopno dvigala, ponekod bo nevarnost poledice. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo temperature od -2 do 5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno. Dopoldne se bodo padavine razširile tudi na vzhodno Slovenijo. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo deževalo, sredi dneva in popoldne pa bo dež od severa prešel v sneg. Razmere bodo zimske. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldne bodo temperature od -3 do 3, ob morju do 8 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme. V nedeljo bo delno jasno in spet hladneje. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja.



Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno, ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pa večinoma oblačno. Že sredi dneva se bodo v krajih južno od nas začele pojavljati padavine, v noči na petek pa tudi v krajih zahodno od nas. Pihal bo jugozahodni veter, na severnem Jadranu se bo popoldne krepil jugo.

Jutri se bodo padavine razširile na vse sosednje pokrajine. Ob morju bo deževalo, drugod se bo popoldne in zvečer meja sneženja spustila do nižin.

Vpliv vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo v četrtek krepila, z vremenom povezane težave bodo sprva imeli le občutljivi ljudje, proti večeru jih bo imelo že veliko ljudi. Večinoma se bodo kazale kot slabo počutje, notranji nemir, potrtost, utrujenost in razdražljivost. Okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo večjo previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil.