kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Slobodan Bobić trdi, da ni bil on tisti, ki je s sekiro ubil soseda

Deli na:
Slobodan Bobić trdi, da ni bil on tisti, ki je s sekiro ubil soseda

Foto: Profimedia

Slobodan Bobić, ki ga obtožnica bremeni umora 50-letnika v Zalogu junija letos, na včerajšnjem predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču krivde ni priznal.

Zato bo zdaj stekla glavna obravnava, ki se bo začela 3. novembra. Sodil mu bo petčlanski senat v sestavi dveh sodnikov in treh porotnikov.

Bobić je obtožen, da je 2. junija v Zalogu s sekiro umoril 50-letnega soseda. Do umora naj bi po pisanju medijev prišlo zaradi spora glede skupnega vhoda v domačo stanovanjsko hišo.

Na včerajšnjem predobravnavnem naroku je Bobićeva zagovornica, ki ga zastopa po uradni dolžnosti, podala dodatne dokazne predloge, ki naj jih izvede sodišče. Med drugim je predlagala ogled kraja dejanja z delno rekonstrukcijo dogajanja, da bi se preverilo, ali so priče res lahko videle tisto, kar pravijo, da so. Predlagala je zaslišanje policistov, ki so Bobića prijeli po dogodku, ter poizvedbo o prijavi, ki naj bi jo Bobić leta 2010 podal na policijo. Takrat naj bi namreč sumil, da sta 50-letnik, ki naj bi ga Bobić umoril, in njegov pomočnik, nekoga ubila. Tako 50-letnika, naj ne bi ubil Bobić, pač pa nekdo, ki se mu je maščeval za smrt umorjenega.

Bobić se je lahko včeraj izjasnil tudi glede tega, ali želi, da mu sodi petčlanski senat, ali je dovolj, da mu sodi sodnica Špela Koleta, ki ji je bil dodeljen primer. Bobić je izrazil željo, da mu sodi senat.

Narok za začetek glavne obravnave bo 3. novembra, naslednji narok pa bo 15. novembra.