franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skrivnostni Petričevi milijonarji iz Idrije

Deli na:
Skrivnostni Petričevi milijonarji iz Idrije

Foto: Bobo

Na Managerjevi lestvici slovenskih multimilijonarjev je več sedanjih in nekdanjih vodilnih menedžerjev skupine Kolektor.

Na prvem je seveda družina Stojana Petriča (njegova hči Darja Petrič je članica uprave Kolektorja Group), katere premoženje v Kolektorju so ocenili na 23,8 milijona evrov. Sledi Jurij Kleindienst z 22,8 milijona, delež Jožefa Rupnika vrednotijo na 21,7 milijona evrov, Jožefa Potočnika na 20,7 milijona evrov, Ivana Albrehta na 19,9 milijona evrov, Radovana Bolka na 19,1 milijona evrov ter Nataše Luša na 15,5 milijona evrov. Ko smo pregledovali njihova ne ravno luksuzna domovanja, so nam za Lušo, ki je prokuristka v časopisni družbi Delo, dejali, da »živi na podstrešju« sredi Idrije. Glede Dela: novinarje tega časnika je Petrič ponižal, ko jim je za odgovornega urednika odredil kar svojega piarovca iz FMR Gregorja Knafelca brez novinarskih izkušenj.

Domovanja Kolektorjevih milijonarjev v »dolini« ne pričajo, da gre ravno za multimilijonarje. No, Petrič vztrajno zavrača naziv milijonar, saj naj bi bilo njegovo premoženje neprimerno manjše. Pravi, da je lastnik tisoč delnic obvladujoče družbe Fond (30-odstotne lastnice skupine Kolektor), ki se na notranjem trgu med lastniki tega koncerna menda odkupujejo po 500 evrov za delnico, ter 4.000 delnic FMR Holdinga po 54 evrov za delnico. Po tem računu ima Petrič v Kolektorju le 716 tisoč evrov premoženja, torej 33-krat manj od ocene revije Manager.

68-letni Petrič je bil v času Pahorjeve vlade član nadzornega sveta NLB, še prej član nadzornega sveta Abanke, pod vlado Alenke Bratušek pa je vodil vladni strateški svet za gospodarstvo. Večkrat je zavrnil domneve, da ga zanima mesto premierja. Po besedah piarovke Kolektorja so v dveh mesecih od izida knjige Damoklejev meč prek Dela prodali okoli 200 izvodov (po naših podatkih fizičnim osebam le 50). Cena je dampinška, 19,9 evra, izdanih je 1.500 izvodov. 

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Bobo