Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Skozi rdečo luč v 20-letno kolesarko; dekle mrtvo, voznik priprt

Deli na:
Skozi rdečo luč v 20-letno kolesarko; dekle mrtvo, voznik priprt

Kolesarka je na kraju nesreče umrla (fotografija je simbolična). - Foto: arhiv Reporterja

21-letnik je pri rdeči luči zapeljal skozi križišče, pri tem pa trčil v kolesarko, ki je pravilno po prehodu za kolesarje prečkala cesto.

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 21-letnega voznika, ki naj bi v ponedeljek na Celovški cesti v Ljubljani povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla 20-letna kolesarka, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so na podlagi zbranih dejstev utemeljili sum kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kot so pojasnili na policiji, so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je 21-letnik vozil osebni avtomobil po Celovški cesti iz smeri Šentvida proti centru mesta. Ko je pripeljal do križišča z Bravničarjevo in Korenčanovo ulico, ni upošteval barve na semaforju in pri rdeči luči zapeljal skozi križišče, pri tem pa trčil v kolesarko, ki je pravilno po prehodu za kolesarje prečkala vozišče Celovške ceste. Kolesarka je pri trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla.

V času nesreče je bil v vozilu povzročitelja še 24-letni potnik, v nesreči se nista poškodovala, so sporočili s policije.

Osumljencu so policisti v sredo odvzeli prostost in ga nato s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.