Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Škandal! Nedolžnega župana so oblatili in mu vzeli prostost, kriminalisti so šokirali njegovo mamo

Deli na:
Škandal! Nedolžnega župana so oblatili in mu vzeli prostost, kriminalisti so šokirali njegovo mamo

Foto: sta

Kriminalistična preiskava je oblatila župana Murske Sobote Antona Štihca so oblatili, šef kriminalistov Aleksander Jevšek pa je postal naslednji župan.

Predlagatelji izredne seje DZ o domnevnih zlorabah v sodstvu in organih pregona so med primeri zlorab predložili zgodbo nekdanjega župana Murske Sobote Antona Štihca, ki se je znašel sredi kriminalistične preiskave in ki so mu vzeli prostost, čeprav ni bil ne osumljenec niti preiskovanec.

Primer Antona Štihca (iz zahteve za sklic izredne seje državnega zbora)

Dne 08. 03. 2010 je bila odrejena hišna preiskava na naslovu Kardoševa ulica 2, Murska Sobota, kjer ima sedež Mestna občina Murska Sobota. Preiskava je bila opravljena v prostorih, kjer se hrani dokumentacija in zapisi elektronskih komunikacij, ki se nanašajo na prenos kmetijskih zemljišč na Mestni občini Murska Sobota z namenom gradnje letalskega muzeja.

Odredbo so lahko izvršili policisti v času od 08. 03. 2010 do vključno 15. 03. 2010, pri čemer je preiskovalni sodnik posebej dovolil, da se preiskava opravi tudi v nočnem času (t.j. med 22.00 in 6.00 uro), kar je v celoti in povsem nenavadno, v praksi pa nepotrebno. V kriminalističnih učbenikih lahko celo preberemo, da se hišna preiskava opravlja preko dneva. Šlo je za tako imenovano akcijo PIRAMIDA, v kateri so preiskovali tudi takratnega poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega in takratnega ministra za kmetijstvo dr. Marjana Pogačnika v zvezi z zemljišči za letalski muzej na območju Murske Sobote.  


Policija je hišno preiskavo na sedežu Mestne občine Murska Sobota, ki jo je takrat vodil župan Anton Štihec, opravila 09. 03. 2010 med 13.30 in 18.30 uro, preiskavo pa je vodil kriminalist Darko Majhenič, danes vodja Nacionalnega preiskovalnega urada. Kljub temu, da je bila hišna preiskava odrejena za prostore Mestne občine Murska Sobota, so kriminalisti odvzeli prostost tedanjemu županu Antonu Štihcu, saj so mu omejili gibanje na prostore pisarne na sedežu Mestne občine Murska Sobota. Prav tako so mu prepovedali vsakršno komuniciranje s svojci in mediji. V pisarni župana seveda ni bilo nobene dokumentacije, ki so jo iskali kriminalisti, so pa nosili zaposleni iskano dokumentacijo iz drugih prostorov v županovo pisarno.

Čeprav tedanji župan Anton Štihec ni bil ne osumljenec niti preiskovanec, mu vodja preiskave Darko Majhenič ni dovolil komunicirati ne z mediji niti z njegovimi najožjimi družinskimi člani. Tedanjega župana Antona Štihca je najbolj prizadelo dejstvo, da mu kriminalist Darko Majhenič ni dovolil govoriti niti z njegovo mamo, ki ga je prav takrat klicala po telefonu in kateri je župan Anton Štihec obljubil, da bosta tisti dan šla skupaj na grob očeta (bila je ravno obletnica njegove smrti).

Ob tem si lahko samo predstavljamo, kakšen šok je doživela županova mati, ko je pri poročilih na radiu (ob 15.30) ali na TV (ob 17.00 na TV SLO) izvedela, da je njen sin med petimi osumljenci in obdolženci, ki so jih tisti dan pridržali v sklopu velike vseslovenske kriminalistične preiskave. Kriminalist Darko Majhenič je pozval tedanjega župana, da si naj preskrbi odvetnika, ki bo lahko sodeloval pri ščitenju njegovih pravic. In to kljub temu, da ni bil ne osumljenec niti preiskovanec.

V skladu s tem zoper tedanjega župana Antona Štihca nikoli ni bila podana niti kazenska ovadba ali kaj podobnega, medijsko pa je bil popolnoma oblaten kot domnevni storilec kaznivega dejanja. Tudi Aleksander Jevšek, takratni šef slovenskih kriminalistov, je na TV SLO1 ob 22.00 istega dne sicer povedal, da župan Anton Štihec ni bil ne osumljenec storitve kaznivega dejanja in ne preiskovanec. Toda Aleksander Jevšek je bil nadrejen Darku Majheniču, na naslednjih volitvah pa je kandidiral za mesto župana Mestne občine Murska Sobota in volitve tudi dobil.

Še en primer zlorabe pooblastil policije.