stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šircelj: Nobene fiktivne pogodbe nisem videl, moja vest je čista

Deli na:
Šircelj: Nobene fiktivne pogodbe nisem videl, moja vest je čista

Foto: Bobo

Andrej Šircelj (SDS) je navedbe, da naj bi bil v času predsedovanja upravnemu odboru DUTB vpleten v sklepanje dragih fiktivnih svetovalnih pogodb tujim družbam, označil za absurdne.

Ponovil je, da ni videl nobene od pogodb, podpisanih s strani glavnega izvršnega direktorja, o domnevni ovadbi s strani NPU pa ve le tisto, o čemer so poročali mediji.

"Nikoli nisem videl nobene fiktivne pogodbe, nikoli se nisem o nobeni pogodbi pogovarjal, niti se nisem dogovarjal," je Šircelj dejal ob robu današnje izjave za medije v zvezi s Cimosom. Poudaril je, da ima glede svojega dela v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) "popolnoma čisto vest".

Kot je v ponedeljek poročal POP TV, je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) po neuradnih podatkih televizije zaradi suma zlorabe položaja kazensko ovadil nekdanje vodilne v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), ker naj bi ti plačevali drage fiktivne svetovalne pogodbe tujim družbam. Med ovadenimi naj bi bila tudi nekdanji glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson in Šircelj.


Kot je poročala televizija, naj bi bil Mansson med ovadenimi, ker naj bi slaba banka po ugotovitvah kriminalistov na podlagi analize finančnih transakcij družbi Quartz+Co nezakonito nakazala več kot 600.000 evrov. Mansson naj bi od tega prejel skoraj 400.000 evrov, plačilo pa je bilo namenjeno kot dodatni zaslužek Manssonu.

Ker naj bi pri tem dogovoru sodeloval tudi takratni predsednik upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Šircelj, naj bi ovadili tudi njega.

V DUTB so takrat poudarjali, da želijo varčevati, a se je po poročanju televizije izkazalo, da naj bi družbi Quartz+Co v dveh letih plačali skoraj tri milijone evrov. Decembra 2015 so tako sledile hišne preiskave v DUTB, DZ in na sedežu SDS v Ljubljani.

Specializirano državno tožilstvo bo po neuradnih podatkih POP TV za vse osumljence zahtevalo tudi sodno preiskavo.