zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sindikat policistov danes o zaupnici Petroviču

Deli na:
Sindikat policistov danes o zaupnici Petroviču

Foto: Bobo

Sindikat policistov Slovenije (SPS) bo na današnjem izrednem kongresu v Zrečah razpravljal o delu sindikata in pogajanjih z vladno stranjo, na dnevnem redu pa je tudi glasovanje o zaupnici predsedniku sindikata Zoranu Petroviču. Kongres bo zaprt za javnost, ki jo bodo o zaključkih obvestili na novinarski konferenci.

Da bo svoj mandat vezal na glasovanje na izrednem kongresu, je Petrovič napovedal ob aferi Koprivnikar, zaradi katere je pet policistov, med njimi tudi sam, dobilo izredno odpoved zaposlitve.

Po Petrovičevem mnenju so odpovedi nezakonite, odpuščeni policisti pa so vložili pritožbe. Kot so ob najavi kongresa sporočili s sindikata, bo vodstvo podalo pojasnila o dogodku.

Širše članstvo pa bo seznanilo s pogajanji, ki z različno intenzivnostjo potekajo že več mesecev od začetka policijske stavke, 18. novembra lani. Policijska sindikata, poleg SPS še Policijski sindikat Slovenije, ves čas opozarjata, da se glavnina njihovih zahtev nanaša na neuresničene zaveze iz preteklih sporazumov.

Kot so v najavi kongresa zapisali v SPS, so v preteklih šestih letih sklenili tri sporazume, ki so vezani na ekonomske in socialne pravice, a nobenega od njih ministrstvo oziroma vlada ni realizirala v celoti.