stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Se Marku Zidanšku spet maje stolček? Odstopili člani strokovnega sveta SLS

Deli na:
Se Marku Zidanšku spet maje stolček? Odstopili člani strokovnega sveta SLS

Foto: Primož Lavre

Štirje člani strokovnega sveta SLS Miro Germ, Peter Volasko, Janez Remškar in Damijan Mihevc so danes poslali pismo predsedniku stranke Marku Zidanšku, predsedniku glavnega odbora Igorju Drakslerju, vsem trem podpredsednikom in vsem članom izvršilnega odbora, v katerem so jih obvestili, da odstopajo iz tega posvetovalnega organa predsednika stranke.

Kot smo zvedeli, so se za odstop odločili zaradi vedno večjega razkoraka med predlogi strokovnega odbora in stališči predsednika stranke oziroma ravnanjem najožjega vodstva stranke. Med drugim naj bi Zidanšku očitali, da je v svojih izjavah do vodstva Evropske ljudske stranke preveč radikalen in populističen, da je premalo dejaven na državni ravni in da je podpora stranki na javnomnenjskih anketah zelo nizka.

Marko Zidanšek njihovega odstopa ne jemlje resno, saj gre za posvetovalni organ, ki ga sam imenuje: »Odstopili so nekateri, ki niso niti člani SLS, hkrati pa pozivajo k sklicu izrednega kongresa.« Kot je pojasnil, Germ in Mihevc nista člana stranke, sta pa člana Volasko in Remškar. Poleg tega pa med podpisniki pisma ni vodje strokovnega sveta Andreja Umka.

Predsednik SLS še pravi, da so bili člani strokovnega sveta samo trije: poleg Umka še Volasko in Germ, medtem ko sta Remškar in Mihevc sodelovala na povabilo strokovnega sveta. Glede sklica izrednega kongresa pa je dejal, da ga mora po statutu zahtevati tretjina občinskih odborov, vendar za to ne vidi ne razlogov ne realnih možnosti.