stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS zagnala Perčičmeter

Deli na:

SDS od urada predsednika države Danila Türka pričakuje, da jim bo pojasnil, kakšno funkcijo opravlja Franci Perčič, ki je v Türkovem uradu zaposlen že dve leti, je zapisano na spletni strani SDS. Po njihovem mnenju si davkoplačevalci zaslužijo vedeti, koga plačujejo.

SDS od urada predsednika države Danila Türka pričakuje, da jim bo pojasnil, kakšno funkcijo opravlja Franci Perčič, ki je v Türkovem uradu zaposlen že dve leti, je zapisano na spletni strani SDS. Po njihovem mnenju si davkoplačevalci zaslužijo vedeti, koga plačujejo.

Kot na svoji spletni strani navajajo v SDS, primer Dragana Isajlovića, ki pogodbeni dela za ministrstvo za finance, ni edini primer zaposlitve uslužbenca nekdanje SDV v vrhovih slovenske politike. V uradu predsednika republike je, kot navajajo, "že skoraj dve leti zaposlen Franci Perčič, ki je medijem in javnosti znan kot edini svetovalec predsednika republike, za katerega na spletni strani urada ne najdete nobenih podatkov oziroma njegovega delovnega področja".

"Ko so novinarji tednika Reporter pred časom povprašali urad predsednika republike o zadolžitvah in podatkih gospoda Perčiča, ki jih je urad zakonsko dolžan razkriti javnosti, so prejeli le skop izbor in obrazložitev iz zakona o varstvu osebnih podatkov," ugotavljajo v SDS. V stranki menijo, da si slovenski davkoplačevalci zaslužijo vedeti, koga plačujejo, zato od predsednikovega urada pričakujejo pojasnila o Perčičevem delu. V ta namen so danes zagnali tudi števec, ki bo meril čas, dokler jih ne bodo dobili.

 

IZJAVO SDS OBJAVLJAMO V CELOTI


Te dni smo bili priča razkritju škandalozni zaposlitvi nekdanjega uslužbenca Službe državne varnosti (naslednice zloglasne UDBE) g. Dragana Isajlovića v kabinetu ministra za finance.
Gospod Isajlović je slovenski javnosti dobro znan iz afere JBTZ, v kateri so bile kršene osnovne človekove pravice in temeljne svoboščine. Neposredno je sodeloval v skupini nekdanje SDV, ki je leta 1988 aretirala Janeza Janšo in Davida Tasiča ter ju nato predala vojaškim organom. In ta človek je za ministra Križaniča >časten človek<.

Ob tem je treba opozoriti, da se je že pred časom omenjala morebitna zaposlitev g.
Isajlovića na Ministrstvu za finance, za nagrado pa naj bi dobil tudi mesto nadzornika v DARS-u. Predsednik vlade Borut Pahor je ob takratnem medijskem razkritju dejal, da pogodba z g. Isajlovićem ne bo sklenjena. Minister za finance je preprosto >preslišal< navodilo prvega ministra. Lahko se torej upravičeno vprašamo, koliko velja beseda premiera Pahorja.

Vendar pa to ni edini primer zaposlitve uslužbenca nekdanje SDV v vrhovih slovenske politike. V uradu predsednika republike je že skoraj dve leti zaposlen g. Franci Perčič, ki je medijem in javnosti znan kot edini svetovalec predsednika republike, za katerega na spletni strani urada ne najdete nobenih podatkov oz. njegovega delovnega področja. Ko so novinarji tednika Reporter pred časom povprašali Urad predsednika republike o zadolžitvah in podatkih gospoda Perčiča, ki jih je urad zakonsko dolžan razkriti javnosti, so prejeli le skop izbor in obrazložitev iz Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Ker menimo, da si slovenski davkoplačevalci zaslužijo vedeti, koga plačujejo, smo se odločili, da zaženemo števec.