sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Vedno je tako, ko dregnemo v rdeče božanstvo iz Murgel

Deli na:
SDS: Vedno je tako, ko dregnemo v rdeče božanstvo iz Murgel

Foto: Bobo

V SDS so se odzvali na poročanja glede odhodov vidnih članov iz stranke in ugibanj, da o tem razmišlja nekaj poslancev. Kot navajajo, izstope obžalujejo, prihodi v SDS in odhodi iz nje pa so vedno bili. Medijem, ki se bolj kot z oblastjo ukvarjajo s SDS, pa sporočajo, naj se pogledajo v ogledalo in videli bodo, da namesto na nogah stojijo na glavi.

SDS kot pravna in politična naslednica SDSS in SDZ deluje že 27 let in danes predstavlja daleč najbolj stabilno demokratično politično stranko v Sloveniji, menijo v stranki in dodajajo, da je v tem času na novo zaživelo in razpadlo na desetine drugih političnih strank.

"Nobeni od njih slovenski režimski mediji v času razpadanja niso posvetili toliko pozornosti kot nekaj izstopom iz opozicijske SDS. Ta tema se v slovenskem medijskem prostoru praviloma pogreje vedno, kadar SDS prepričljivo vodi v podpori javnega mnenja," ugotavljajo v sporočilu za javnost. Ob tem dodajajo, da je to praviloma vedno takoj zatem, kadar problematizirajo "kako dejanje njihovega rdečega božanstva iz Murgel".

V SDS so spomnili, da je v DZ danes osem strank, še več jih deluje zunaj parlamenta, vsak pa lahko svobodno izbere tisto, v kateri deluje.

Po njihovih navedbah v zadnjem obdobju v SDS vstopi vsak mesec več novih članov, "kot jih lahko vidimo na zborih članstva večine ostalih strank v državi". "Nekateri vidni in t.i. vidni člani so stranko tudi zapustili. Nekateri pa so postali vidni člani šele po izstopu, ker se jim je medijski prostor v Sloveniji nenadoma odprl," so prepričani.

Pojasnili so, da vse izstope z redkimi izjemami v SDS obžalujejo. "Še posebej tiste, ko vidni član izstopi potem, ko ni ponovno izvoljen na plačano funkcijo, ko ga konkurenčni kandidacijski postopek ne uvrsti na volilno listo ali ko zaradi zmanjšanja sredstev izgubi delovno mesto v strokovni podpori stranke," so navedli. Te primere obžalujejo zato, "ker se ob njih velikokrat izkaže, da s temi posamezniki nismo delili skupnih vrednot, ampak zgolj funkcije oziroma službe". A kot navajajo, je bilo takih primerov v zgodovini stranke "kljub zunanji pomoči" malo, "zato je SDS danes edina stranka v Sloveniji, ki ima več kot 10-odstotno podporo volivcev in ki je starejša od dveh let".

Tistim zunaj SDS, ki po njihovih navedbah vsake toliko časa "kampanjsko širijo paniko" in zgražanje nad tem, kaj se dogaja v SDS, pa sporočajo, naj se brigajo zase. Če želijo soodločati o vodstvu in programu stranke, jih pozivajo, naj se vanjo včlanijo.

 

SPOROČILO ZA JAVNOST SDS

Vedno je tako, ko dregnemo v rdeče božanstvo iz Murgel

Slovenska demokratska stranka kot pravna in politična naslednica SDSS in SDZ (obe predhodnici sta bili ustanovljeni leta 1989) deluje že polnih 27 let in danes predstavlja daleč najbolj stabilno demokratično politično stranko v Sloveniji. V tem času je na novo zaživelo in razpadlo na desetine drugih političnih strank. Nekatere med njimi, ki so celo vodile slovenske vlade, danes ne obstajajo več, ker so jih zapustili vsi člani, predvsem pa volivci. Nobeni od njih slovenski režimski mediji v času razpadanja niso posvetili toliko pozornosti kot nekaj izstopom iz opozicijske SDS. Ta tema se v slovenskem medijskem prostoru praviloma pogreje vedno, kadar SDS prepričljivo vodi v podpori javnega mnenja. Praviloma pa vedno takoj zatem, kadar problematiziramo kako dejanje njihovega rdečega božanstva iz Murgel.

Danes je v Državnem zboru 8 strank, še več jih deluje izven parlamenta. Vsak lahko svobodno izbere tisto, v kateri deluje. Odkar SDS obstaja, so vanjo novi člani vstopali, nekateri pa so jo tudi zapuščali, kar je povsem normalen demokratičen proces, ki se odvija v vseh državah z večstrankarskim sistemom. V zadnjem obdobju v SDS vstopi vsak mesec več novih članov kot jih lahko vidimo na zborih članstva večine ostalih strank v državi. Nekateri vidni in t.i. vidni člani so stranko tudi zapustili. Nekateri pa so postali »vidni člani« šele po izstopu, ker se jim je medijski prostor v Sloveniji nenadoma odprl. Razlogi za izstope so različni, tako kot smo različni ljudje. Vedno jih na različnih nivojih analiziramo in skušamo odpraviti vzroke, ki so jih povzročili, kadar le ti niso vrednostne ali karierne narave. Vse izstope z redkimi izjemami v SDS obžalujemo. Še posebej tiste, ko »vidni član« izstopi potem, ko ni ponovno izvoljen na plačano funkcijo, ko ga konkurenčni kandidacijski postopek ne uvrsti na volilno listo ali ko zaradi zmanjšanja sredstev izgubi delovno mesto v strokovni podpori stranke. Te primere obžalujemo zato, ker se ob njih velikokrat izkaže, da s temi posamezniki nismo delili skupnih vrednot, ampak zgolj funkcije oziroma službe. A takih primerov je bilo v dolgoletni zgodovini stranke kljub »zunanji pomoči« malo, zato je SDS danes edina stranka v Sloveniji, ki ima več kot 10% podporo volivcev in ki je starejša od dveh let. In ki jo kljub dolgoletnim poskusom diskreditacij stranke in njenih predsednikov od Tomšiča, Pučnika in Janše - pri katerih se je uporabljalo in zlorabljalo državne institucije, državne medije in udbovsko omrežje – ni uspelo uničiti. SDS bo kot doslej še naprej delala za skupno dobro in si prizadevala za resnico in pravico v Sloveniji.

Tistim izven SDS, ki vsake toliko časa kampanjsko širijo paniko in zgražanje nad tem, kaj se dogaja v naši stranki sporočamo, naj se brigajo zase. Če želijo soodločati o vodstvu in programu stranke, naj se najprej v stranko včlanijo. Tistim medijem, ki se bolj kot z oblastjo in njeno ustavno odgovornostjo za skupno dobro ukvarjajo z opozicijsko SDS pa sporočamo, naj se pogledajo v ogledalo. Videli bodo, da namesto na nogah stojijo na glavi.