Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS še pred SD

Deli na:

Po rezultatih ankete, ki jih je danes objavilo Delo, je med strankami na prvem mestu SDS z 20,1 odstotka glasov, sledi SD s 17,2 odstotka. Tako vlada kot parlament sta za svoje delo dobila nekoliko višjo oceno kot prejšnji mesec.

Po rezultatih ankete, ki jih je danes objavilo Delo, je med strankami na prvem mestu SDS z 20,1 odstotka glasov, sledi SD s 17,2 odstotka. Tako vlada kot parlament sta za svoje delo dobila nekoliko višjo oceno kot prejšnji mesec.

Med strankami je za SDS in SD na tretjem mestu SNS (6,4 odstotka glasov), sledijo pa LDS (5,9 odstotka), Zares (4,9 odstotka), DeSUS (3,2 odstotka), SLS (2,2 odstotka), na zadnjem, osmem mestu pa zunajparlamentarna NSi (1,9 odstotka). Neopredeljenih je 34,9 odstotka vprašanih, 3,2 odstotka pa jih je odgovorilo, da ne bi volilo nobene od teh strank.

Vlada je za svoje delo dobila na lestvici od 1 do 5 srednjo oceno 2,75 (decembra 2,69), parlament pa 2,65 (decembra 2,55).

Na vrhu Delove lestvice priljubljenosti je predsednik republike Danilo Türk, na drugem mestu je ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, na tretjem pa minister za gospodarstvo Matej Lahovnik. Sledijo kandidat za evropskega komisarja za okolje Janez Potočnik, predsednik vlade Borut Pahor, predsednik SNS Zmago Jelinčič, ljubljanski župan Zoran Janković, evropski poslanec Lojze Peterle, evropski poslanec Milan Zver in nekdanji minister za javno upravo Gregor Virant.

Na 11. mestu je predsednik SDS Janez Janša, sledijo pa predsednik SLS Radovan Žerjav, ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, evropski poslanec Jelko Kacin, minister za okolje Karl Erjavec, minister za promet Patrick Vlačič, podpredsednik DZ Miran Potrč, predsednik DZ Pavel Gantar, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič in mariborski župan Franc Kangler.

Telefonsko anketo, ki jo je naročilo uredništvo Dela, je v času od 12. do 14. januarja opravilo Delo Stik, oddelek za tržne raziskave. V anketi je sodelovalo 708 odraslih državljanov.