Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS o novi vladi

Deli na:

V SDS na podlagi "poluradnega seznama kandidatov" vlade Boruta Pahorja ocenjujejo, da bodo imeli v novi vladi večinski vpliv stranka Zares in radikalci. Po njihovem bo Pahorjeva edina realna moč v vladi finančni minister Franc Križanič, "ki pa bo zaradi finančne krize zelo zaposlen s proračunom", so zapisali na svoji spletni strani.

V SDS na podlagi "poluradnega seznama kandidatov" vlade Boruta Pahorja ocenjujejo, da bodo imeli v novi vladi večinski vpliv stranka Zares in radikalci. Po njihovem bo Pahorjeva edina realna moč v vladi finančni minister Franc Križanič, "ki pa bo zaradi finančne krize zelo zaposlen s proračunom", so zapisali na svoji spletni strani.

Trditev, da bodo imeli v novi vladi večinski vpliv stranka Zares in radikalci, SDS utemeljujejo z navedbo, da bo imela Zares v novi vladi "kar štiri ministrstva. Že prej so dobili predsednika parlamenta. Če k tem imenom prištejemo še Milana M. Cvikla, ki bo predvidoma generalni sekretar vlade, vidimo dejansko sliko bodoče vlade," so zapisali.

V stranki menijo, da bo o medijih, ideologiji, vzgoji in gospodarstvu preko ministrice za kulturo Majde Širce in ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika odločal predsednik Zaresa Gregor Golobič, "kadar bo šlo za posebej pomembne zadeve, recimo lastninjenje, pa bo ideološko zaledje preko Milana Kučana zagotovilo še sodelovanje Mitje Gasparija. Postopki bodo prav tako pod njegovim nadzorom preko Irme Pavlinič Krebs in Pavla Gantarja," so zapisali.

V to igro se bo po prepričanju stranke "odlično vklopil" tudi novi generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl: "Predsedniku vlade Borutu Pahorju bodo tako ostale tiskovne konference, Slovenci po svetu in poslanska vprašanja v državnem zboru. Ostala mu bo tudi zunanja politika, kjer bo sicer pod skrbnim nadzorom predsednika republike Danila Türka."

Edina realna Pahorjeva moč v novi vladi bo po mnenju SDS finančni minister Franc Križanič, ki pa bo, tako v SDS, "zaradi finančne krize zelo zaposlen s proračunom, poleg tega pa pod stalnim pritiskom nekdanjega guvernerja in tudi dolgoletnega finančnega ministra Mitje Gasparija".

V stranki še menijo, da bosta Zaresu "idejno uspešno sekundirala" tudi predsednica LDS in najverjetnejša ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ter najverjetnejši pravosodni minister Aleš Zalar", ob tem pa izražajo začudenje, "da je ena stranka dobila v roke oba represivna resorja. Obeta se hiter konec boja proti organiziranemu gospodarskemu kriminalu. Tajkuni odpirajo šampanjce," so zapisali.

V stranki pa na seznamu najdejo tudi "prijetno presenečenje". To je, kot so zapisali, kandidat za ministra brez listnice za Slovence po svetu Boštjan Žekš. "Žal pa je na povsem napačnem mestu, saj bi bilo za državo bolje, če bi prevzel svojo osnovno področje, torej znanost in visoko šolstvo. Tako pa bo sedaj tam ministroval filozof Gregor Golobič, ki je znan po tem, da je kar 19 let potreboval za pridobitev univerzitetnega naziva. Res svetal vzor slovenskim študentom," zaključujejo svoj zapis na spletnem portalu sds.si.