Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS na seji sveta in posvetu v Mariboru o aktualnih političnih zadevah

Deli na:
SDS na seji sveta in posvetu v Mariboru o aktualnih političnih zadevah

Člani sveta SDS bodo na današnji seji v Mariboru med drugim razpravljali o aktualnih političnih zadevah, še pred tem pa bo potekal tudi strankin posvet.

V luči aktualnih zadev je pričakovati razpravo o razmerah na področju migracij in varnosti, verjeten pa je tudi pogovor strankarskih veljakov o izbiri kandidata za predsedniške volitve.

Kot možno kandidatko največje opozicijske stranke na volitvah za predsednika republike se je v javnosti že večkrat omenjalo njihovo evropsko poslanko Romano Tomc, a končne besede o tem verjetno danes še ni pričakovati.

V sklopu razprave o aktualnih političnih zadevah je na seji sveta pričakovati tudi pogovor o varnosti Slovenije v luči razmer na področju migracij. V SDS so do ukrepanja vladne politike na tem področju precej ostri, sami pa so predlagali že nekaj ukrepov. Vladni noveli zakona o tujcih, ki je v javnosti deležna polemik, pa so v SDS z nekaj kritikami napovedali podporo.

SDS se bo sicer na današnjem posvetu ozrla na svoje delo v minulem letu in začrtala delovanje v letu 2017. V njenem parlamentarnem delu so lani poleg zahtev za seje in vložitev zakonskih predlogov gotovo izstopale interpelacije, ki jih je vložila zoper ministre in celo zoper vlado. Sicer pa so stranko zaposlovale tudi notranje razmere, saj jo je zapustilo nekaj vidnih članov, med njimi poslanca Andrej Čuš in Zvonko Lah.

Na današnjem posvetu stranke časa za razpravo udeležencev ne bodo omejevali, zato tudi začetka seje sveta, po kateri bo izjava za medije, v SDS niso točno napovedali.