andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Šarec: Tu ni nobenih stricev iz ozadja

Deli na:
Marjan Šarec: Tu ni nobenih stricev iz ozadja

Foto: Bobo

"Kot ste videli, tu ni nobenih stricev iz ozadja, nobenih znanih imen," pravi Marjan Šarec, ki se mu je uspelo uvrstiti v drugi krog predsedniških volitev.

Potem ko je postalo jasno, da se je predsedniški kandidat Marjan Šarec skupaj z aktualnim predsednikom republike Borutom Pahorjem uvrstil v drugi krog volitev, so se tudi po štabu kamniškega župana začeli razlegati prvi aplavzi. Vidno zadovoljen Šarec je napovedal nadaljevanje "v smeri navzgor", svojih adutov v drugem delu kampanje pa ni razkrival.

Šarec je vesel in ponosen, da se je v kampanji izpostavil in povedal svoja stališča, da ni "sedel doma in kritiziral". Kandidirati po njegovih besedah namreč zahteva precej poguma, saj se je moral soočiti tudi z zmerjanjem.

Volilna udeležba bi bila verjetno višja, kot je bila, če bi ljudje začeli politiko dojemati kot nekaj, kar je v službi ljudi, je Šarec komentiral nizko volilno udeležbo. "Ljudje so otopeli. Politika jih ne zanima več, ker jim ne ponuja pravih odgovorov," je opomnil.

Šarec si bo v ponedeljek privoščil nekaj počitka. Do drugega kroga volitev so vendarle še trije tedni. "Če se na začetku zaženeš, potem te zmanjka v finišu," je pojasnil. Obeta pa si zanimiv drugi del kampanje.

Šarec je ob tej priložnosti komentiral tudi svoje preteklo udejstvovanje v igralskih vrstah. Kot je dejal, politika ni prostor za komedijo oz. za zabavo. Preteklega dela se nikakor ne sramuje, tistim politikom, ki ga zaradi tega gledajo zviška, pa bi Šarec privoščil, naj se sami preizkusijo v tem, da spravijo vso Slovenijo v dobro voljo.



O stricih

"Kot ste videli, tu ni nobenih stricev iz ozadja, nobenih znanih imen, ampak res mladi entuziasti, s katerimi smo šli na te volitve. Na to sem tudi zelo ponosen, kajti to je edini način, da se v Sloveniji kaj spremeni, da začnemo razmišljati in delati drugače. Tudi če bomo ostali pri teh 22 odstotkih, bomo zelo zelo zadovoljni, iz nič praktično priti na tak rezultat po vsej Sloveniji je zelo dobro," je v svojem štabu v Kamniku za medije dejal Šarec, ki je kandidiral s podporo svoje stranke Lista Marjana Šarca.

Na vprašanje, ali ne bi bilo za njegov rezultat vendarle bolje, če bi ga javno podprl kakšen znan politik, je Šarec odvrnil, da bi se bilo pri njegovih 40 letih zares "nerodno" lepiti na "preživele vzorce, na neko preživelo politiko". Kot je poudaril, gre svojo pot in se ne sprašuje, ali bi moral imeti kakšnega strica ali ne.

"Sloveniji želim dobro, bolje kot do zdaj," je poudaril in dodal, da se je prav zaradi tega tudi odločil za politiko. Kot je dejal, bo prišel čas, da se bomo tudi na državni ravni "otresli teh vzorcev".

Današnje volitve predsednika republike še niso prinesle zmagovalca, saj nihče izmed kandidatov ni dobil večinske podpore volivcev. Tako se bosta v drugem krogu, ki bo 12. novembra, pomerila Borut Pahor, ki ga je po več kot 98 odstotkih preštetih glasov podprlo 47,10 odstotka volivcev, in Marjan Šarec, za katerega jih je glasovalo 24,96 odstotka.