Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Samovoljna odpoved naj bi Univerzo na Primorskem stala 50 tisočakov

Deli na:
Samovoljna odpoved naj bi Univerzo na Primorskem stala 50 tisočakov

Foto: Bobo

Višje delovno in socialno sodišče v Kopru je odločilo, da mora Univerza na Primorskem (UP) zaradi samovoljne prekinitve delovnega razmerja nekdanji direktorici Študentskih domov UP Astrid Prašnikar plačati 50.000 evrov, poroča portal MMC RTV Slovenija.

Na UP so medtem zatrdili, da navedbe glede višine plačila ne držijo.

Prašnikarjeva je mesto direktorice Študentskih domov UP zasedla konec leta 2011. Ko ji je decembra 2015 prenehal mandat, so ji vročili odpoved s takojšnjim učinkom, čeprav je bila na univerzi zaposlena za nedoločen čas. Kot je izhajalo iz pogodbe o zaposlitvi, bi ji morali po preteku direktorske funkcije ponuditi ustrezno delovno mesto na univerzi, poroča MMC.

"Vesela sem, da se je tudi s to tožbo pokazalo, kako nezakonite poteze vleče rektor in kako univerza zaradi njegovih samovoljnih ravnanj meče javni denar skozi okno," je za TV Slovenija sodbo komentirala Prašnikarjeva, ki se je vrnitvi na univerzo odpovedala.



Univerza mora poleg zaostalih plač v 15 dneh plačati še 31.000 evrov odškodnine zaradi nezakonite odpovedi, še navaja MMC.

Na univerzi so medtem zatrdili, da navedba, da mora univerza Prašnikarjevi plačati 50.000 evrov, ne drži. Delovno sodišče v Kopru je namreč po njihovih navedbah od zahtevanih 18 plač prisodilo le devet plač, pri čemer se odšteje nadomestilo, ki ga je nekdanja direktorica Študentskih domov UP prejemala na zavodu za zaposlovanje. Ali je ob spremenjeni sodbi prvostopenjskega sodišča v njej določena višina odpravnine še vedno primerna, pa bo Univerza na Primorskem še preučila, so še zapisali.

Na Univerzi na Primorskem so sicer z "zadovoljstvom sprejeli sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča, s katero je odpravilo napako prvostopenjskega sodišča in ugotovilo, da določba 1. alineje prvega odstavka 20. člena pogodbe o zaposlitvi z dne 23. 6. 2015, ki določa, da gospe Astrid Prašnikar pogodba o zaposlitvi preneha veljati z imenovanjem novega direktorja UP ŠD, ni nična". "To pomeni, da sta bila pogodba o zaposlitvi gospe Astrid Prašnikar za direktorja UP ŠD in s tem prenehanje te pogodbe zakonita," so zapisali.