nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Saj ni res, pa je! Za potrebe urgentnega zdravnika so si omislili kar luksuzni BMW X6

Deli na:
Saj ni res, pa je! Za potrebe urgentnega zdravnika so si omislili kar luksuzni BMW X6

V Zdravstvenem domu Ljubljana pod vodstvom Rudija Dolšaka so si za potrebe urgentnega zdravnika omislili luksuzni BMW X6 za 120 evrov na dan.

Javno zdravstvo, ki naj bi dihalo s škrgami, niso le hodniki, polni pacientov, nezaslišano dolge čakalne vrste ter zgarani zdravniki in medicinske sestre. So tudi luksuzni BMW-ji. Natančneje prestižni BMW X6.

Takšnega so si nedavno omislili v Zdravstvenem domu Ljubljana pod vodstvom direktorja Rudija Dolšaka. S tem BMW X6 so začasno nadomestili nekdanje vozilo urgentnega zdravnika nissan pathfinder, ki je bil konec decembra poškodovan v prometni nesreči. Pravijo, da je pri tem nastala škoda, ki presega njegovo vrednost (ekonomska totalka).

Ker so izvajalci nujne medicinske pomoči, so bili dolžni zagotoviti nadomestno vozilo urgentnega zdravnika (VUZ), ki ustreza predpisom in potrebam urgentnega zdravnika (štirikolesni pogon, svetlobna in vizualna signalizacija). Pravijo, da prvo najeto vozilo tem zahtevam žal ni zadoščalo, zato so morali v iskanju hitre rešitve najeti »cenovno manj ugodno vozilo«, ki je ustrezalo normam.

Po besedah naših virov so za najem luksuznega BMW plačevali kar 120 evrov na dan. Dodali so, da so ga imeli v najemu le mesec dni, nadomestili pa so ga s cenovno najprimernejšim, ki ustreza zakonskim zahtevam za vozilo urgentnega zdravnika. BMW X6 so najeli od ljubljanskega podjetja Medicross v lasti Sanje Živanović (direktor Mile Živanović). Ker so za BMW plačevali 120 evrov na dan, so samo v mesecu dni za to porabili kar 3600 evrov.

Iz Zdravstvenega doma Ljubljana smo zdaj prejeli dodatna pojasnila. Pri prvem najemu vozila urgentnega zdravnika so izbirali med ponudbo podjetja Medicross (Škoda Octavia, cena 60 evrov na dan) ter ponudbo firme Pacient.

Pozor, v firmi Pacient v lasti Romana Meška in Vita Vidmarja so za najem vozila Volkswagen Amarok zahtevali kar 250 evrov na dan! Seveda so se v zdravstvenem domu odločili za štirikrat cenejši najem Škode Octavie, vendar se je kasneje izkazalo, da zakonsko ne ustreza za vozilo urgentnega voznika. Pri ponovnem iskanju ustreznega vozila so izbirali med novo ponudbo firme Medicross (omenjeni BMW X6) za ceno 120 evrov na dan in ponudbo od podjetja Pacient d.o.o.

Pri slednjem so še vedno zahtevali 250 evrov na dan za najem Volkswagna Amarok. Tako so v zdravstvenem domu pod vodstvom Dolšaka sprejeli začasno rešitev- BMW X6 za 120 evrov na dan, ker je, kot pravijo, tedaj edino ustrezalo zahtevam. Pri tem so skušali poiskati cenejšo možnost. Dobili so ponudbo od firme A- Cosmos za najem vozila Land Rover Discovery Sport SE, ki izpolnjuje vse zakonske zahteve, cena najema pa je 50 evrov na dan. Zdaj uporabljajo to vozilo.

Glede tega, ali bodo kupili novo vozilo urgentnega voznika (VUZ), pa so pojasnili, da bo to odvisno od »nadaljnje organiziranosti splošne nujne medicinske pomoči, v vsakem primeru pa se bodo odločili za najbolj optimalno rešitev.«